A kulcsfontosságú Phazon

samus_header.jpg

A misztikus Phazon ismételten fontos szerepet játszik majd a folytatásban – derül ki a wikipedia-n található egyik hivatalos forrás szerinti sajtóanyagból. Ezt támasztja alá a játék rendezője, a Retro Studios színeiben riportot adó Mark Pacini is. “A Phazon jelenléte sokkal meghatározóbb lesz, mint bármelyik korábbi Prime játékban” – állítja az úriember.

Mark elmondása szerint a Phazon mögötti ideológia tisztán látszik az MP1 és MP2: Echoes sztorija mögött. “A furcsa, mutagén anyag veszélyes organizmus: míg az első epizódban képes volt a Tallon IV vegetációjának pusztulását okozni, a saját maga által létrehozott fertőzött kráterben táplálta és genetikailag létrehozta magát, Metroid Prime-ot. A folytatásban két dimenzióra osztotta a Luminothok egykori otthonaként szolgáló Aethert, míg a trilógia lezáró epizódjában… feltárja igazi mivoltát is. A Phazon tetőzés csúcspontjára hág, miközben azt is megtudhatjuk, honnét származik és legfőképp… miért fertőzi folyamatosan a bolygókat, mi a pusztító anyag célja. A Phazon környezete és fertőzött világa nem csak egy egyszerű sztori elem lesz, hanem a játék fő mozgatórugója is egyben, amelyhez egyedi játékmenet társul majd. Samus számára nem lesz ismeretlen a (főként) kékesen fénylő matéria, hiszen már többször találkozott a mutagén anyag veszélyes következményeivel. Az óvatosság ellenére azonban mégis érintkezik az anyaggal, amely egészen vad dolgokkal ruházza majd fel. Samus a Chozo technológiának köszönhetően megtanulja kontrollálni a korrupt testet és a Phazon erejével új képességekre tesz szert – így a fertőzés ismeretében már érthető a Corruption alcím, igaz ez csak az egyik szempont volt a keresztelőnél. A folytatáshoz katt…

Az MP3: Corruptionban Dark Samus miatt (a 100%-os ending alapján Dark Hunter valójában Metroid Prime, aki az első ütközet végkifejletében, a Phazon mutáció közben lemásolta Samus DNS-ét) nem csak Aran kisasszony, hanem a Hunters mintára megalkotott többi fejvadász is megfertőződik a veszélyes anyaggal, és ez az esemény az egész játékot végigkíséri majd. A fertőzés ideje alatt (feltehetően ez bármikor aktiválható, ill. meggátolható lesz a Chozo páncélnak köszönhetően) Samus a Hyper-Mode előnyeit élvezi, amelyben a Phazont, mint fegyvert használhatja a külső veszedelmek ellen. Egyik ilyen tipikus eset a gameinformer videójában látható Phazon Morph Ball is, amikor is Phazon indák és energiakisülések kísérik a hősnőt, miközben mozgást végez. A Hyper-mode használata közben két jelzőcsík tűnik fel Samus HUD-ján: egyik a 99.9 formátumban jelzett Corruption meter, a másik pedig egy zöld színnel jelzett Phazon meter. A Corruption számláló a fertőzés alkalmával növekvő Phazon mértéket méri, amely ha eléri a maximumot, Samus azonnal életét veszti. A zöld színnel jelzett Phazon meter a mutagén anyag töltöttségét hivatott jelezni: a Phazon támadások használatával csökken, a töltéskor pedig növekszik – arra azonban figyelni kell, hogy ha eléri a maximumot, Samus a túltöltés miatt képtelen lesz Hyper-üzemmódra kapcsolni a Chozo páncél központi kompjuterét, és akár bele is halhat a helytelen használatba. A Phazon képességek egyébként megszerezhető feature-ként szerepelnek majd a játékban, így fokozatosan tanulja majd meg a játékos a használatukat. Egyelőre ennyi, a megfelelő pillanatban úgyis elmélkedünk majd egyet az újdonságokról.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
raistlin666
raistlin666
16 éve

Ez felettébb izgalmasan hangzik! Már csak az irányítást találják el…
.

.

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x