GP2X előrendelés

Érdekes, hogy a nálunk kevésbé ismert, nagyrészt csak távol-keleti fejlesztéseket futtató emulátor központú handheld masina, a Gamepark32 üzleti sikertelensége (igazából csak a kisebb piaci szegmenst megcélzó bevételei miatt lehetne sikertelennek nevezni) következtében mégis folytatást él meg. A GP2x névre keresztelt konzol Linux orientált, két ARM processzorral, 2×64 MB belső RAM-mal, TV kimenettel, multimédiás képességekkel és 3,5″-es háttérmegvilágítású kijelzővel rendelkezik amihez masszív multimédia támogadás, ingyenes szoftverfejlesztő csomag (SDK) is társul majd.

Van egy olyan érzésem, hogy ezt a csodabogarat megint csak a koreai, japán és kínai fejlesztők és produktumok tartják majd életben. Tipikus példája egy, kifejezetten a távol-keleti piacra szánt hordozható és multifunkciós erős konzolnak, ami sajnos megint hidegen fogja hagyni a nyugati játékos társadalmat. Pediglen az előző Gamepark is rengeteg konzol és árkád emulátort kapott, de a saját programpalettája igencsak szegényes mennyiséget mondhatott magáénak. A hirdetett, “alig 200 USD” ezért a konzolért nyugaton sok pénz, hiszen az ember ennyi pénzért már majd’ Nintendo DS-t kap magának.

A magyar konzolscene tagjai azonban mégis érdeklődéssel tekintenek a masina iránt – ha másmiatt nem is, de az újdonságok és a kínálat színesítése miatt mindenképp.

Akit bővebben érdekel a dolog, a Gamepark hivatalos GP2x oldalán akár már elő is rendelhet egyet az új handheldből. Média és technikai specifikációk a hivatalos GP2x oldalon találhatóak.

Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE