A mondat [vége] ?

Két és fél évnyi szenvedés után a múlt héten végre beérni látszott a rengeteg befektetett energia, szitkozódás, izgalom és anyázás: sikerült a Matematika szigorlat! Megkönnyebbültem. Kegyetlenül nehéz volt az a másfél óra szivatás, de megérte – az eredmény csak napokkal később, az élmények leüllepedését követően realizálódott a fejemben, mikor visszagondoltam arra a sok-sok felesleges agymosást előidéző analízis-lineáris algebra-valszám maszlagra. A dolog értelmét jól súlyozza a rövidtávú memória is: a benyalt tételek 1/3-ról már most nem tudnék érdemben nyilatkozni, pedig csak alig pár nappal vagyok túl a szám szerint 5. megmérettetésemen.

Egyetlen vizsga van vissza csupán, és irány a nyár (a munkakereséssel, a dögmeleggel és a csóróság érzetével egyetemben). Minden klappol, kivéve azt, hogy még mindig idegesít a menedzsment bukta: ha tavaly megerőltetem magam, és átcsusszanok a többiekkel együtt, akár a jövő heti államvizsgára is készülhetnék már. Így viszont még egy félévet biztosan le kell húznom akkor is, ha órám sem lesz. Ilyen az élet, a PEN-en is ugyanúgy szív mindenki, mint bárhol máshol, a felsőoktatásban. Garancia egy jobb életre? Na az nincs… vajon mennyi az esélye, hogy szakmabeli, pályakezdő, ráadásul megfelelő melót fog ki majd az ember? Minimális. 25 tanulással töltött év az életből, a remény jegyében. Jó, mi?

0 0 vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Balintka
Balintka
12 éve

Meglett a menedzsment! Elmentem belőle a nyári kurzusra, így már sikerült átmennem belőle. Nekem meg a számvitel a mumusom, amiatt csúszok 1 évet.

Bálintka
Bálintka
12 éve

Én is a menedzsmenttel és a matek szigorlattal szívok ugyanitt a PE-GTK-n. 🙁

Back To Top
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x