Metroid & First 4 Figures

Samus Aran

Ahogy mindinkább nyakunkon az E3 (már csak két nap van vissza a kapunyutásig) egy-re másra szálingóznak az érdekesebbnél érdekesebb infómorzsák – nem csak a videojáték-ipar krémje, hanem a “peremvidéken” leledző cégek-vállalkozások részéről is. Az egyik ilyen épp a First 4 Figures, akik minőségi, gyönyörűen kivitelezett játékfiguráikról és modelljeikről ismertek. A neves cég képviselője örömmel konstatálta, hogy sikerült megegyezniük a Nintendoval a patinás japán cég népszerű franchise-jaival kapcsolatos játékfigurák gyártási és forgalmazási mikéntjeiről, amelynek eredményeképpen nagy várakozással tekintenek az elkövetkezendő három évre. A mostani megállapodás csak és kizárólag Samus Aran karakterének és a Metroid univerzumának alapjaira épül. Szerencsésnek mondhatja magáét mindkét fél, ugyanis az N ütőképes hősnője a First 4 Figures tapasztalataival keveredve igazán nagyszerű alkotások megtestesítője lehet.

Jelenleg már több figura dizájnolási és fejlesztési munkálatai folynak – közöttük olyanokkal, mint a Varia Suit Samus (Metroid Prime), Light Suit és Dark Suit Samus (Metroid Prime 2: Echoes), valamint terv szintjén a Metroid Prime Hunters(Samus, Kanden, Sylux, Noxus, Spire, Weavel és Trace) fejvadász-kommandója , mindemellett azonban VS modellek kompozciója is elképzhelhető. A F4F hivatalos oldalán betekintést lehet tenni a cég korábbi díjnyertes és nagy népszerűségnek örvendő termékeiből (különös tekintettel pl. a Doom 3 és Metal Gear Solid szekcióra), továbbá megtudtató az is, hogy a rendkívül nagy gondossággal elkészített figurák 9″ és 12″-es méretben kerülnek majd a boltok polcaira. A sort a Metroid Prime-ból származó Varia Suit-os Samus nyitja majd, valamikor 2006 harmadik negyedévében – habár a prototípusok a jövő héten kezdődő E3-on is láthatóak lesznek majd, de csakis a Nintendo standján.

Gail Tilden, a Nintendo Brand Management VP-je teljesen le volt nyűgözve a korábbi F4F figurák láttán: “A Metroid széria a Nintendo egyik legsikeresebb és legkultikusabb videojáték sorozata. Fontos, hogy a rajongóknak kézzel fogható formában is rendelkezésre álljanak a hőseink. A F4F profizmusával mindez elérhetővé válik…Darren Martin, a First 4 Figures igazgatója rögvest lereagálta a fentebbi kijelentést: “Az eredeti Metroid Prime játék adatai, kép- és videóanyagai alapján készítjük el a modelleket, amelyekkel a megszólalásig hasonlító, gyűjtői berkekbe szánt palettával állunk a rajongók rendelkezésére.

Az idei év Metroid tekintetében felettébb kielégítő, már csak a Revolution nyitócímes Metroid Prime 3 hiányzik a repertoárból.

Samus Aran prototype 1 Samus Aran prototype 2

[Kapcsolódó link: First 4 Figures]

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x