Az utolsó hét…

Exelica

Hálisten, vége a vizsgaidőszaknak. Nem mondanám, hogy rosszul sikerült, de az egyik szigorlatot kénytelen voltam a jövő félévre átpasszolni időhiány (és érdektelenség) miatt. A nagy hajrában valahogy kiveszett belőlem az akarat és képtelen voltam koncentrálni – a piszkosul nagy meleg pedig rá is tett egy lapáttal. Éppen ezért félretéve minden teendőmet, eltöltöttünk két délutánt Balatonfenyvesen, frissítettem a blog-ot a 2.0.3-as verzióra, segítettem Vacaknak a diplomájához szükséges kutatási terv megírásában (időközben kedvet kaptam az enyémhez is – elvégre szeptembertől már erre koncentrálok… biztonságos e-business rulz) és három nap alatt elkészültem Martin maestro Konzolos nagy nyári Retro rovatával is. Remélem, hogy tetszeni fog az olvasóknak, sok és nehéz kutatómunkám áll a nyári összevont szám terjedelmesre nyúlt múzeumsétájában. Annál is inkább, mivel az utolsó pillanatban extra tartalmat írhattam a 90-es évek második fertályából, így a shooter-szentélynek is áldozhattam néhány hasábot.

A kultikus stílus idehaza is sok ember szívét megérintette: egyre-másra jelennek meg a távol-keleti reflexet és gyorsaságot igénylő modernkori vertikális gyönyörűségek és ebből a szerencsének (eBay) köszönhetően mi is kivehetjük a részünket. Az már csak ráadás, hogy a SEGA a mai napig támogatja az árkád NAOMI board-ok Dreamcastra portolását (lásd pl. Under Defeat, vagy Radirgy), így a MAME emuláció mellett konzolon is mehetünk néhány kört a legendás Cave, Treasure, Psyko és Taito remekműveken. A cikkben főként a korai shooter éra gyöngyszemeit veszem górcső alá olyan remekművekkel, mint az ESP. RA. DE vagy a Don Pachi – többet nem árulhatok el, a hamarosan megjelenő 576 Konzolból mindenre fény derül. Hzx és Norby kolléga bizonyára örül a hírnek, hogy a Warashi legfrissebb oldschool látványvilágú, ám modernkori reflexeket igénylő shootere, az Exelica már árkád Naomi GD-Rom-on borzolja japáni játékostársaink idegeit. A játék hivatalos oldalán pár wallpaper és shot is fellelhető – már várom a pillanatot, amikor a SEGA szimpatizánsok petíciót nyújtanak be a Warashi-nak a DC port elkészítésére. Támogatom az ötletet!

Respect Wilson, természetesen te is örömtáncot jártál a hír hallatán 🙂

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

1 Comment
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Kisvacak
Kisvacak
17 éve

Képzeld, ötöst kaptam a kutatási tervre 😀 APÁNK csak annyit mondott, hogy nagyon jó lett, már csak meg kellene valósítani 😉 Ha elosztom 2 felé a jegyet, akkor mindketten kaptunk egy 2/3-ot 😀 Ennyit simán megérdemelsz a segítségedért.
Voltam a Szilárdnál is, extra extrém lett a séróm 😉 Remélem tetszeni fog és a fényképeken is jól fog mutatni.
Ne feledd: 13.00 FÉNYKÉPÉSZ!!!
Ja, szerintem a fehér cuccost felejtsük el ebben a rossz időben. Mit szólsz a farmerhoz? Sokkal praktikusabb lenne az eső miatt.
Pusszancska

Back To Top
1
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x