Metallic Outland

Fémes másvilág? Nagyon is az, főleg ha ténylegesen megvan a kötelék, amely két ismert univerzumot összekapcsol. Egy korai blogbejegyzésben már említettem a Warhawk kolléga – és a legutóbbi Gamer365 Podcast alkalmával szerénységem – által is dicsőített Hausemarque alkotást, a stílusteremtől ős-klasszikusokból összetalicskázott Outland nevű platformjátékot. Nos,a Ubisoft által terjesztett anyag gyakorlatilag egyedülálló a maga nemében a digitális piactéren, már ha a spirituális elődöket, illetve az inspirációs forrásokat keressük. Hogy miért?

Képzelj el egy klasszikus alapkövekből felépített vérbeli platformjátékot, ahol végeláthatatlan kazamatákban, a dzsungel mélyén, elátkozott városokban, vagy épp a világ tengelyén egyensúlyozva kell megszabadítani a Földet a béklyóitól – a karakter fizikai, és mentális képességeit részben a Chozok nevelte hírös fejvadász Samus Aran, illetve Perzsia hercege szolgáltatja, a jó-rossz pólusokat jelképező színorgánum hatás-ellenhatás rendszere pedig az Ikaruga esszenciájában köszön vissza. Ha ehhez hozzáveszünk egy adag C64-es Antiriad-ot, egy csipetnyi Castlevaniat, és nyakon öntjük a kratosi világból származtatott mitológiai hősökkel, mindezt pedig egy maya motívumokkal teletűzdelt világba tuszkoljuk, a hatás egyszerűen nem maradhat el.

Metroid Metal

És nem is marad el: több, mint tizenkét órányi barangolás, boss harc, gyűjtögetés, és felfedezés után csusszant el a szemem előtt a stáblista, kiráncigálva a piros-kék golyózápor gerjesztette képzeletből. Elégedetten keltem fel a gép elől, és őszintén remélem, hogy az utolsó mondat sejtette kérdésre igen lesz a válasz. Igen, kedves olvasó, a folytatás lehetőségének megteremtéséről beszélek. Merthogy mi is az Outland? Egy más világ, amelyre feltehetően további kalandok várnak. Ugyan fém nélkül, de fémes kapcsolattal.

Mert a bár a felfedezések alatt egyszer melankólikus, másszor arab, maya, illetve egyéb ókori dallamok atmoszférája árasztja el a szobát, valahogy mégiscsak a Metál fémes zöreje jut róla az eszembe. Mégpedig egy, az inspirációs forrásokhoz köthető gyűjtemény, amely Metroid Metal címre hallgat, és mint ilyen, a Nintendo méltán híres fejvadászának sejtelmes világába enged keményebb betekintést. Fentebb kényeztetés a szemnek, lentebb igényes durvulás a fülnek. Kattint, letölt, hallgat – utána felbuzdulva pedig irány a virtuális játékbolt.

Update: A Metroid Metal is szerepel azon a Harmony of a Hunter kompiláción, amely amatőr és profi zenészek közreműködésével látott napvilágot a Metroid széria 25. évfordulója alkalmából. Rajongóknak kötelező, letöltésért tessék ERRE fáradni.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x