Metroid arcade kabinet [Zebes hírügynökség]

Igazi, mániákus és mindent elsöprő Metroid fanatizmus a terítéken: íme, a “ha a Chozok árkád kabinetet építenének, azt így képzelnék el” kijelentés mögött megbújó mestermunka, a Metroid arcade kabinet! A lelkes tulajdonos nem egy átlagos burkolatot díszített újra fel / alakított át, hanem… inkább sajátkezűleg készített magának teljesen egyedi darabot, a barkácsmunkát, a megvilágítást, az elektronikát és a festést is beleértve! A zseniális képi világot mi sem dobhatná fel jobban, mint a sejtelmesen megvilágított, átlátszó plexiüveg mögött megbújó óriási Mother Brain makett, amely minden pillantással újabb értelmet ad a küzdelemnek.

A Metroid arcade kabinetet készítő srác egy (nem túl jó minőségű) youtube videót is készített, amely ugyan nem a legjobb eszköze a mestermunka bemutatásának, de mit számít ez: Metroid, arcade, kabinet, Mother Brain, Samus… kell ennél több? Igen. Az elismerés, merthogy azt igencsak megérdemli az úriember. [Valljátok be: ti is azonnal dekopírfűrészt ragadnátok, hogy a hosszas munkával egy ilyen szépséget barkácsoljatok magatoknak? Én már azon töprengek, honnét szerzem be a nyersanyagokat, és az irányítópultot vezérlő elektronikát]

Néhány szó, a technikai adatokról, bővebben:

A gép belsejében megbúvó PC egy Plywood exterior házban kegyeg, a rendszer komponensei az alábbi egységekből állnak:

  • AMD 64 X2 4800 CPU
  • 2 GB RAM
  • EVGA 7800 GTX
  • Soundblaster eXtremeMusic hangkártya
  • Logitech R-20 rendszer + subwoofer
  • 17″-es Samsung LCD
  • 2 db. Yate Loon ventilátor (egyik elől, a másik hátul a megfelelő hőelvezetés reményében)

A kezelőfelület az alábbiak felhasználásával készült:

  • Ultimarc mini-pac, Ultrastik plus Wico gombok
  • 1 db. Happs 2 típusú trackball az arcade irányítás kedvéért
  • RetroUSB, NES, SNES, N64 adaptercsatlakozók és USB portok a kontrollerek számára

A Happs Coin gomb valójában nem engedélyezett a játékban, de a megfelelően felinstallált MAME emulátorban plusz 1 kreditet ad. A plexiüveg mögött megbújó Mother Brain egy porózus, hobbiagyag-szerű anyagból került megformázásra, méghozzá mindenféle eszköz nélkül, sajátkezűleg. A VGA kártya a DVI kimeneten keresztül kapcsolódik a monitorra, de a rendszer optikai kimeneten a külső hang/videorendszerre is csatlakoztatható. A bekapcsoláskor az összes komponens egyidejűleg indul el.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x