N túra Diabloval fűszerezve

Nintendo DS Lite

A Nintendo ma nagy mosolygások közepette bejelentette, hogy a DS Lite június 11-én, 130 USD-s áron kerül az amerikai boltok polcaira, egyelőre csakis Ceramic White színben. A többi színvariáció néhány hetes késéssel érkezik a fehér után, gyaníthatóan az alap iPod-szerű változattal megegyező árban. Ez nagyon jó hír: már csak öt hetet kell várni a régi DS konzolok lecserélésére, ha az európai premiert nem nézzük. Nyugodtan vehetek amerikai import gépet is, hiszen a régiófüggetlenség miatt maximum a 110 V-os adapter az, ami keresztbe tehet a folyamatos töltögetésnek – ezzel azonban az a gond, hogy mivel a DS Lite töltőcsatlakozója eltérő szabványú, mint az eddigi modelleké, nem tudom használni hozzá a meglévő DS-em, és a GBA-m adapterét sem… szerezni ilyet pedig ugye elvileg lehetetlen, mivel a konzol az öreg kontinensen még nem kapható. A megoldás: megvárni az európai premiert, amely gyaníthatóan hónapos késéssel követi az USA-beli debütálást.

Annak sem nagyon örültem, hogy Shigesato Itoi, a Mother-széria atyja, nem folytatja tovább a sorozatot. Szerinte nincs miért tovább bonyolítani a játékot, az elmúlt tíz évben kultikus RPG-vé nőtt mítosz minden tekintetben teljes elbűvölő alkotássá vált. Mivel a Mother 3 jelenleg csak japáni nyelven fut, ezért a Nintendo már lokalizált verziókkal jelentkezik az E3-on.

Bármennyire is szeretnék, a Blizzard-Diablo szimpatizánsok is hasonló cipőben járnak, mint a Mother folytatásért könyörgő júzerek: tegnap még attól volt hangos az internet, hogy az IGN belsősei feltételezéséből kiindulva a milliók által várt Diablo folytatás – bemutató formában csak, de – kinnt lesz az E3-on a Blizzard standjánál. Nos, sok-sok komment és hozzászólás közepette megtörtént a tegnapi hír cáfolata – mindenki kedvenc MMORPG-jének hegesztői teljes mellszélességgel a WoW: Burning Crusade expanzióval vannak elfoglalva, nincs kapacitás egy újabb Diablo legenda létrehozásához. Legalábbis egyelőre. Most hogy a hír igaz-e vagy sem, nem tudni, mindenesetre érdemes lesz megvárni a néhány nap múlva startoló expót: sokszor előfordult már, hogy kellemes meglepetésekben volt részünk.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x