PS1 @ Playstation Portable

PSP Ceramic White

A Sony nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy a fejlesztési fázisának már a végnapjait élő Playstation 1 Emulátor 15 USD-s áron szipkázza majd le az internetről az eredeti PS1-es játékok image fájljait le az internetről a konzolba dugott Memory Stickjeinkre. Ez elég érdekes koncepció – ha jobban belegondolok, meg is éri nagyjából 10-15 USD-t kiperkálni az olyan sikeres játékok hordozható változataiért, mint pl. a Final Fantasy, vagy a Gran Turismo. A tervek szerint az emulátor a PSP menüjébe fészkeli be magát, ahonnét pillanatok alatt elindíthatóvá teszi majd az image fájlokat. A Sony a majdani UMD lemezen elérhető segédprogramot jóval olcsóbban teszi majd a boltok polcaira, révén a kód önmagában használhatatlan lesz, mindenképpen internetes letöltéssel kell számolni.

A program (pl. a PC-s ePSXe-hez hasonlóan) extra tartalmakat is varázsol majd az arra érdemes játékokhoz, így pl. a Gran Turismo 2-t kiragadva 2-6 személyes multiplayerrel leszünk gazdagabbak az indításkor.

Ez így mind szép és jó, de kíváncsi vagyok arra, vajon a coderek mennyi ideig fogják békénhagyni ezt az emulátort – ha belegondoltok, már ígyis homebrew programok százai érhetőek el a hackelt firmware-nek köszönhetően… nem tart hosszú ideig belátni, hogy a letöltött és meglévő PS1-es lemezimage-ket mennyi ideig tart majd működésre bírni a Sony által fejlesztett programocskával. A PS1 már így is izomból az egyik legjobb handheld emulációs masina képében tetszeleg (minden fontosabb retro platformra készült játék futtatása nagyjából megoldott a gépen), ezzel pedig mindinkább merősödik a PS1-es emuláció terén. Ez pedig gyaníthatóan minden PSP-s tulajdonos számára elérhetővé válik majd egy-két hónappal az emulátor megjelentét követően…

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x