Reggeli döbb…(enet) !

Hölgyek-urak, vége a várakozásnak: a világ túlsófelén már ordítanak és tombolnak, mert az éjszaka kellős közepén megtörtént a nagy lepel lerántás: A Nintendo végre bemutatta a várva várt Nintendo Revolution kontrollert! Zseniális!

A TV mellé elhelyezett mozgásérzékelők segítségével 360 fokos szabadságot kapsz. Az eszköz érzékeli, hogy melyik irányba forgatod (előre, hátra, jobbra, balra, vagy a tengelye körül).
Rámutathatsz, rábökhetsz vele a TV-n megjelenített kép bármelyik pontjára, ahol kijelölhetsz, irányíthatsz, mozgathatsz. Sokakban felmerül a kérdés, hogy: oké, de mi ennek a lényege?

IGN Nintendo Revolution kontroller mozgóképes TRAILER

Nos, a kontroller teljesen újszerű irányítási formákat nyit meg ezek után. Képzelj el egy olyan helyzetet (pl. FPS) ahol egy pisztollyal lövöldözöl és a kontroller a ravasz csöve. A kontroller alsó trigger gombbal, egy teljesen hagyományos 8-irányú D-Pad-dal, és több kiegészítő gombbal (pl. A,B, stb) is rendelkezik. Ha vízszintesen elfordítod, úgy néz ki, és működik, mint egy teljesen hagyományos digitális NES / SNES kontroller.

A Revolution kontroller expanziós (bővítő) portja különféle kiegészítők befogadására lesz képes (kábellel csatolhatók hozzá, maga a cucc egyébként teljesen vezeték nélküli, wireless szabványokat támogató eszköz). A mellékelt képek egyikén épp egy ilyen kiegészítőt lehet szemrevételezni: egy analóg kar, a hozzá csatolt ravasszal – látható, hogy ez a fajta megoldás leginkább az FPS-irányítást szolgálja. Az analóg karral mozogsz, az irányítóval pedig célzol, közvetlenül a képernyőre. (képzeljétek el ezt a technológiát pl. egy Metroid Prime 3 alatt – brrrr, bordóóódzik a hátam 😉 Az alap irányító természetesen rezgő funkcióval rendelkezik, és elemekkel működik majd.

Röviden ennyi, de van még egy nagyon fontos dolog: az elterülő képeket és a videofájlt (!!!) (lásd: feljebb) kötelező megnézi (dícséret illeti az IGN-t érte, a lokációért pedig thx 576 Online) – valójában utóbbi az, ami tényleges képet ad, hogy a revolucionárius csoda hogyan láncol majd mindenkit a TV-k elé!

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Kisvacak
Kisvacak
18 éve

Hellóka!

Ez aztán tényleg döbb…
Elhiszem, hogy szeretnél ilyet. Nagyon komoly a cucc 😀

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x