The Streets of Rage Remake project

A 90′-es évek Beat’em up stílusjátékai nagyon közel állnak a szívemhez: jó látni-olvasni, hogy a klasszikus scrollozós bunyónak még a mai napig akadnak fanatikus rajongói, hiszen elég, ha csak a Senile Team-féle Beats of Rage-re gondolunk (igen, a lelkes kis csapatnak köszönhetjük a Rush Rush Rally Racing-et is). Nos, a fenti BoR inspirációjaként szolgáló játék ismét remek táptalajnak bizonyult, mivel egy lelkes közösségnek köszönhetően elkészült a nyolc (!) éve fejlesztgetett Streets of Rage Remake, amelyen több, mint tíz grafikus dolgozott szabadidejében, tizenötnél is több választható karaktert, mozgásfázisaikat, a száznál is több hátteret megrajzolva az elmúlt évek alatt. A játéknak szentelt Blog bejegyzéseit olvasgatva további elképesztő számokra bukkanhat az olvasó: a végleges változat gyakorlatilag semmit (!) nem használ az eredeti kód tileset-jéből, így lényegében teljesen új gyöngyszemmel van dolgunk: a pályák egytől-egyig ráncfelvarráson estek át, az átrajzolás mellett több layerfelületből és részletgazdag sprite-pakkokból épülnek fel, mint az eredeti alkotás, ráadásul némely részük interaktívan szerepel a történetben, azaz: szétverhető, felhasználható a bunyó során és így tovább…

Száznál is több pálya, tizenkilenc választható karakter, számtalan ellenfél, hetven remixelt track, editorok sokasága és harmincnál is több egyedi beállítás várja a 218 Mbyte-os letöltést bevállaló rajongókat. Egy kis darabka történelem, modern köntösben: Streets of Rage Remake.

[Kapcsolódó letöltés: Streets of Rage Remake @ bomergames forum]

0 0 Szavazat / Vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x
()
x