Új Castlevania epizódtól a Sudoku tesztig…

Castlevania: Dawn of Sorrow DS

A Nintendo Power ehavi kiadványa a 104. oldalon érdekes előzetest közöl: állításaik szerint a jövő hónapban exkluzív, eddig még be nem jelentett játékbemutatókkal szolgálnak majd a nagyközönségnek – a gyanús cím egy sikerklasszis 2005-ös folytatás, sokak szerint egy új Castlevania epizód van születőben. Őszintén mondom kár, hogy az egyetlen hivatalos Nintendo kiadvány, a Nintendo Power nem érhető el Európában. Borsos ár ellenében ugyan elő lehet fizetni, de a mostoha európai bánásmód miatt bizony le kell mondanunk az olyan extrákról, mint amik az egyes példányokhoz járnak. Az előfizetők ugyanis gyakran kapnak meglepetéseket a kiadótól: tavaly pl. ingyenes Metroid Prime 2: Echoes T-Shirt-et, és DS-es játékokat szórtak ki a hűséges olvasóknak.

Ha már újságok: a Blizzard Entertainment felszólította az eBay társaságot, hogy ha kell, erőszakkal távolítsák el az aukciós áruház kínálatából azt a “The Ultimate World of Warcraft Leveling & Gold Guide“-ot, amelyet egy 24 éves floridai fiatalember, Brian Kopp készített sajátkezűleg. A WoW-os fórumokról, és a játékban megszerzett tetemes mennyiségű információból az elmúlt egy évben született született könyv részletes útmutatóként és tankönyvként szolgál a WoW világával még csak most ismerkedőknek és a játékban végrehajtható trükköket is ismerteti. Miután az eBay blokkolta az aukciókat és Brian hozzáférését, az úriember újat készített és újra árusítani kezdte az egyébként 15 USD-t kóstáló kiadványt. Ekkor persze kitört a balhé a nem hivatalos Guide miatt: Brian azzal takarózott, hogy nyílt, bárki számára felhasználható képi illusztrációkat alkalmazott csak, a játékban előforduló szövegekből pedig egyetlen sort sem idézett – így nem is szegte meg a törvény ide vonatkozó paragrafusait. A kiadatás előtt mindenképp egyeztetnie kellett volna a Blizzard főhonchoival – mivel ezt elmulasztotta, hivatalosan nem is létezik ezt a Guide és a kiadó szerint jogtalan, amit a floridai fiatalember művel. Brian levette az aukciókat az eBay-ről, és ezentúl saját oldalán értékesíti őket – szigorúan a “nem hivatalos kiadvány” jelzővel.

Most olvasom, nem semmi eladási adatokat produkált a Square-Enix várva várt új Final Fantasy-je, amely szám szerint a XII. a sorban (elvileg ugyebár, hiszen több részből készült folytatás, így a XII kicsit csalóka). Alig két hét alatt csak Japánban (!!!) 1.764.000 példány kelt el belőle – ehhez foghatót csak az Animal Crossing: Wild World (2.188.000 db) és a Mario Kart (1.189.000 db) produkált eddig… jó ég, nálunk tíz év alatt nem fogy ennyi eredeti játékszoftver összesen! Hiába, a felkelő nap országa más világ, európai léptékkel mérve meg sem közelítjük az ottani videojáték kultúrát… Mindig is tudtam, hogy ottani barátaink joggal nevezik magukat rajongónak. De hogy nálunk miért nem szerveznek Sudoku tesztet az egyetemen, gőzöm sincs… 🙂 A Hudson Soft ugyanis az Akihabara-i műszaki egyetemen tanuló hallgatók között Sudoku című, elsősorban puzzle és logikai feladványokkal machináló játékával végez felmérést a diákok reakcióidejéről és képességeiről. A nyeremény nem más, mint egy Nintendo DS és néhány játékszoftver, amit az első tízbe kerülő hallgató tehet magáévá. A vesztesek sem távoznak lógó orral, egy T-Shirt emlékezteti majd őket a folyamatos gyakorlásra. Elképesztő 🙂

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x