“N” Industry

Icarus Fake Capcom

Mélyen és magasságosan tisztelt hölgyek-urak, üdv ismét a GTM-en! Némi kényszerpihenő után (amely még mindig tartana, ha nem szántam volna magam el a végleges költözésre) ismét lehetőség adódott arra Uniq maestro-nak köszönhetően, hogy a 7web szerencsétlenkedésein túllépve továbbra is kiélhessem a videojáték ipar, a vizuális művészetek és természetesen a Metroidok világába csalogató vágyaimat. A Metroid Galaxy Guide tovább formálódik (az elkövetkezendő pár napban néhány csaminyami tartalmú cikket is felpakolok majd a linkek közé), mint ahogy az offline szaksajtó is. Meglehetősen fincsi infót kaptam el az interneten, amely az Etalonnak számító angol EDGE magazin csapatából verbuválódott, unofficial Nintendo magazin képében igyekszik tartalomra születni. Az egyelőre még cím nélkül leledző lap a Future Publishing bábáskodása alatt készülget Tony Mott vezetésével, akit Margaret Robertson vált majd a szerkesztői székben. Sokak álma (köztük az enyém is) teljesülhet ezek után: ha nem is hivatalos “N prez” formában, de végre Európa is megkaphatja a maga kultikus Nintendo magazinját, amely az amcsi barátainknak a Nintendo Power személyében már évek óta vasököl módjára fogja össze az USA-beli N közösséget. A havonta megjelenő vaskos “only” N magazin mellé bónusz ajándékok, néha ingyen játékok járnak, amit a kiadó az Official Nintendo Power! emblémákkal ellátott Player’s Guide-okkal még tetézni is igyekszik.

Ezekről a Guide-okról Zoli barátom is írt néhány hónapja a Konzol hasábjain pár szösszenetet, ami alapján én is kedvet kaptam az efféle kiadványokhoz – így egy kevés pénzmagot feláldozva megrendeltem magamnak az NP emblémájával ellátott Metroid Prime 2: Echoes és Metroid Prime Hunters több száz oldalas perfekt kézikönyveit az Amazon-ról (gyaníthatóan két hét múlva meg is érkeznek, épségben). Guide-ok természetesen nem csak az N-es játékokhoz készülnek, de az NP erősen tolja a mindent feltáró, néhol már-már lexikon magasságokba emelkedő könyvecskéit.

Persze nem mehetek el az olyan dolgok mellett sem, mint hogy már a sokadik oldalon látom felvillanni a Black DS Lite-ot a Shonen Jump magazin szkennjeként. Érdemes elgondolkozni azon, vajon a nagy N tényleg ilyen módon kívánja lerántani a leplet egy új színvariációról? A hivatalos bejelentésig abszolút pletyó szintjén mozog nálam a dolog, mindenesetre ez a szín a Ceramic White mellett talán a legütősebb szín lehet a felhozatalban. (Én pl. minden különösebb erőlködés nélkül el tudnék képzelni egy Metroid Prime: Hunters Limited Edition Pak-ot, amiben ilyen masina van – a’la Metroid PAK, Gamecube).

Mint ahogy azt is, hogy a nagy N megpróbál újra életet lehelni Pit, a hős szárnyas angyal lelkébe is. A menny megmentéséért vívott, és a Görög mitológia színfalai mögé bújt Kid Icarus eddig csak egyetlen epizódban került feldolgozásra (az is még a (h)őskorban, a NES és a Gameboy tekervényeiben), de a sorra szaporodó pletykák, Fan Art-ok váratlan felbukkanása (és főként online hírportálokon való megjelenése) igencsak kíváncsivá tett engem is. Ez a franchise valahogy kimaradt az eddigi N felhozatalból, pedig anno igencsak nagy jövőt jósoltak a jópofa és izgalmas platformjátéknak. Ötletes Revolution nyitócím, vagy csak egy lelkes rajongó legféltettebb álma? Az E3-on kiderül, de már több alkalommal is bebizonyolódott, hogy az efféle “véletlen” felbukkanások sohasem alaptalanok. Addig is egy apróság, egyenesen a deviantART és a RuliWEB lelkes amatőreitől…

Fake Kid Icarus Art Icarus Capcom

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x