After the Break…

Mandriva Linux

Meglehetősen régen nem írtam már a naplóba, mert a múlt héten leterített valami iszonyatos vírus olyannyira, hogy még a vizsgáimat is át kellett paszíroznom a jövő hétre. Miután sikerült kiölnöm magamból az organizmust, csak halomnyi papírt és pótolni való tételsort hagyott maga után, így levegőt is alig kapok az áramkörök világának szépségei miatt… Ráadásul most, hogy a közoktatásban véget ért a tanítás, rendre megszaporodtak a gyereksikolyok is a szobám ablaka alatt. Talán ez is befolyásol abban, hogy gyakran képtelen vagyok a szigorlati anyagokra koncentrálni, a Kotaku-n vagy úgy általában az Interneten olvasott hírek sokkal jobban izgatják a fantáziám… Amellett, hogy időm nincs, kedvem sincs játszani, sokkal inkább a szép idő és a természet felé veszem az irányt a bringámon, mivel csak távol a város és a nyüzsgés zajától képes az ember megszabadulni a felgyülemlett stressztől.

Szerencsémre nyertem pár SNES aukciót az eBay-en… az olyan nagy címek, mint a Donkey Kong Country, a SM All Stars, Super R-Type vagy épp egy Super Mario Bros 2. még hiányoztak a gyűjteményből. Ezzel viszont jó időre szegre akasztom a beszerzéseket, mert a nyáron bizony dolgozni fogok (legalábbis a tervek szerint) és igencsak másra kell a csilingelő kredit (főleg, hogy a régi DS-emet egy Nintendogs kíséretében Vacaknak ajándékoztam – amit azóta sem bír letenni -, még a Lite-ból is kellene szerezni egyet. Jó érzés volt, amikor egy nap alatt hárman eladni, hárman ajánlani szerettek volna fehér színű masinákat:)

A nyár kezdetével azonban itthon is komoly változtatásokat tervezek – először is muszáj vennem valami egyedülálló polcfélét, mert már nem férnek el a cuccaim a jelenlegi tárolóhelyeken, különös tekintettel a videojáték gyűjteményre. Még jó, hogy apám szeret barkácsolni és minden szerszáma megvan ahhoz, hogy minőségi polcot készítsen nekem… cserébe majd kitalálok neki valami meglepetést 🙂 A másik dolog az inkább a számítógépemet érinti. Zoli, Vacak öccse egyéb okokból (Police, törvény, legális szoftver,razzia a haveroknál, stb…) tesz egy próbakört a Linux Operációs rendszerrel – mivel egyszerű, szép és igényes, kiforrott desktop rendszert szeretett volna, amibe egy kezdőnek sem törik bele a foga, az ex-Mandrake Mandriva-t ajánlottam neki. Ahogy segítettem a telepítésben és a konfigurálásban, megintcsak kedvet kaptam a dologhoz olyannyira, hogy Dude haverommal megbeszéltük, egy új vinyó beruházás után (a régiek ugyanis már majd’ 5 évesek és egyre több velük a baj, ráadásul kicsik) szolidarítunk vele – meg egyébként is, régebben is használtam már Linuxot (akkor is Mandrake-t), és a disztribúció igen komoly fejlődésen ment át az elmúlt években… tökéletesen megállja már a helyét otthon is. Multimédiás állomás, Internetes központ, játékgép (hála a WineX-nek és a Cedega-nak) így minden adott ahhoz, hogy valami merőben mást és izgalmasat próbáljon ki az ember.

Későre jár és még nem vagyok túl a mai Amcsi Motorok adagon a Discovery Channel-en – kellemes pihenést és jó vizsgafelkészülést mindenkinek!

ps.: Tegnap megjelent az új 576 Konzol, benne az 50 oldalas E3 bemutatóval. Forgassátok nagy örömmel!

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x