DS Lite amerikai debüt

DS Lite White

A tegnap reggeli órákban végre sor került a Nintendo DS Lite hivatalos amerikai debütálására. Érdekes, hogy néhány nappal ezelőtt már kapni lehetett mindenféle erőlködés nélkül is egy-két üzletben DS-t, pedig a megnyitóra a tegnapi napig bizony várni kellett. Hosszas sorok kígyóztak a a Nintendo World Store előtt, míg a szerencsések átvehették a japánban már néhány hete kapható masinát. A nagyobb áruházláncok (így pl. az EB Games vagy a City Store) ingyen ajándékot is osztogattak a masina mellé a Brain Training személyében – ez azért nem elfelejtendő szempont, kárpótlásképpen a hosszú órákon át tartó sorbanállásért.

Kicsit örülök is meg nem is: köztudott, hogy a tengerentúlon ilyen akciókra gyakran sor kerül… ám ugyanakkor sajnálatos az, hogy a június 23.-ai európai megjelenésekor hasonló gesztusra még álmában sem gondolhat a lelkes magyar vásárló. Nemhogy ajándék programot nem kapunk a pénzünkért, még alaposan a tárca aljára is kell nyúlni, mivel a Nintendo DS Lite majd’ egy tizessel drágább lesz idehaza, mint külföldön. (Érdekességképp: odakinnt a masina 130 USD, ez nagyjából 27300 HUF-nak felel meg. Ha az eBay-es árakat nézzük, postával is maximum 160 USD-be kerül a gépezet, ami alig több 33.000 HUF-nál, ráadásul az ajándék Brain Training-gel együtt. Ezzel szemben a majd’ 40.000 HUF-os, meglepetés nélküli akciós ár teljességgel elfogadhatatlan…) Ez a tendencia minden konzol esetében megfigyelhető, ugyanakkor megbocsáthatatlan, hogy mind a mai napig nem tesznek ellene semmit. Megadóztatják, megvámolják az amúgysem olcsó készüléket, a magyar vásárlóközönség pedig semmi mást sem tehet azon kívül, hogy huszadszor is nyel és perkál. Némiképp vígasztal a tudat, hogy nálunk legalább lesz fekete színben pompázó masina is a megjelenéskor – amerikai barátainknak ez egyelőre nem adatik meg.

Lehet gondolkozni és számolni: még mindig nyitott a harc a DS Lite-ért – akinek minden fillér fontos, nyugodtan beruházhat egy-egy darabra az eBay-ról is – a teljes régiófüggetlenség miatt biztosan nem jár rosszul vele. Játékok tekintetében is hasonló a helyzet: az aukciós áruház mellett a play-asia és a liksang is tömve van a DS-es játékok legújabbjaival, némelyik alig feleannyiból kijön onnét rendelve, mintha hazai boltokban vennénk meg. A döntés minden esetben a vásárlóé: mivel a régiók már nem játszanak közbe, szabad a vásár.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x