Dead Space, Alienek, és a benzingőz illata

Majd’ egy hónap telt el a legutolsó bejegyzés óta, ám ez nem jelenti azt, hogy nem történt semmi izgalmas az elmúlt időszakban: kezdetnek itt van mindjárt a Dead Space és a Far Cry 2 megjelenése, amit tűkön ülve vártam már időtlen idők óta. Bár a Dead Space kapcsán megintcsak bosszantó és ráfizetéses kalandokba keveredtem a postának köszönhetően (az első példányom darabokra hullott, a második összekarcolódott – épp most munkálkodom a harmadikon), de a fáradozás meg fogja tenni a hatását: az első három óra frenetikus élményeket okozott, amelyet természetesen megfelelő körítéssel (éjszaka, térhangzás, nagy TV és izzadó tenyerek) tálalva volt szerencsém végigizgulni. A játék arcpirítóan lop a horror-műfaj alapköveiből, de piszok jól teszi: néhol már-már úgy éreztem, hogy a Nostromo fedélzetén járok, és Alienekre vadászom: a helyzet nem áll messze a valóságtól – ha a Gearbox által készített nagygépes Aliens: Colonial Marines is hasonló színvonalat mutat majd fel 2009 márciusában, akkor azt hiszem újra beköszönt a rettegések kora.

A Far Cry 2-ről egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel még nem volt szerencsém hozzá: a neten mindenesetre eléggé széles skálán mozok a vélemények mondandója – akad, aki az egekig magasztalja a Ubisoft grandiózus látványt kínáló játékát, és vannak, akik csak egy közepes játékélménnyel megáldott csillivilli mázat látnak benne. Ha most nem is, de később biztosan bepakolom majd a virtuális kosaramba, gyaníthatóan a Play.uk által kiadott nem is sima, de nem is gyűjtői változatos steelbook kiadást.

A Dead Space és az X-Akták sorozat folyamatos darálása mellett főként a Forza Motorsporttal múlattam az időmet: ez az a játék, amit ha nem is rendszeresen, de időről-időre előveszek néhány hétre, hogy előre haladjak a bajnokságban. Bár néhány komolyabb Achievment még megnyitásra vár, most értem el ahhoz a ponthoz, hogy a karriermódban csak néhány verseny van vissza az egyes versenyosztályok teljesítéséből (négyet már megnyertem, a maradékban pedig a 45. szinten megnyíló futamokon kell indulnom). Nem volt könnyű idáig eljutni – főleg amiatt, hogy minden versenyen az aranyért indultam, egyetlen ezüst sincs a tabellában. A karrierszint jelenleg 73%, szóval a játék egynegyede azért még hátravan. A Colin McRae DiRT és a Burnout Paradise a rendelkezésre álló ballasztidőben egymást felváltva fut a gépen – az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a rallihoz mostanában kevésbé érzek késztetést, mivel egyszer már lejátszottuk a hetes-nyolcas kártyaszint környékére a bajnokságot, csak egy szerencsétlen esetnek köszönhetően elszállt a kimentésem… van ez így.

Hihetetlenül erős őszi-téli felhozatalnak nézünk elébe Xbox 360 fronton: jobbnál jobb játékok árasztják el a piacot, ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani (mind időben, mind anyagiakban) az ipar karácsonyi őrületében. Most tényleg jó Xbox 360 tulajdonosnak lenni!

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x