.e3 [prez 2010] – első benyomások

Huh, tegnap és ma sem értem haza időben, hogy a Microsoft és Nintendo konferenciákat az elejétől a végéig live streamban nézzem, de lelkes kis csapatunknak köszönhetően szinte semmiről sem maradtam le. A Sony nemrég zárta a prezentációját, amelyet végignézve (félig unatkozva) abszolút vegyes érzelmeim vannak. Meglepő, de a számomra legérdekesebb játékokat a Nintendo mutatta fel, bár mindhárom platformon akadnak majd szép számmal ígéretes alkotások, amelyek gépvásárlásra sarkallják azokat, akik még nem rendelkeznek az adott platformmal. Elöljáróban a Fable III, a Halo: Reach, és a Crytek exkluzív X360-as (mellesleg a magyar csapat közreműködésével készülő) Codename: Kingdoms az, amely a Microsoft konferencián felkeltette az érdeklődésemet – leszámítva a magyar Live-ot és az újradizájnolt Xbox 360 modellt, amely ha beváltja a hozzá fűzött igényeket, akkor igencsak reboot kategória.

A Wii esetében szintén hasonló a helyzet, hiszen az új Zelda: Skyward Swords, a Metroid: Other M, a Kirby és a leginkább tetszetős új Retro Studios által készített Donkey Kong: Country epizód nagy hatásfokkal kényeztette a látóidegeket, köztük az enyémet is. Külön ínyencség volt a régóta pletykált és végre bemutatott dögös 3DS is, amely látszólag ugyan egy finommá csiszolt DS gyémánt, de grafikailag valahol a GameCube és az X360 között mozog, szemüveg nélküli 3D-s megjelenítést tesz lehetővé és egy sornyi izgalmas játékkal érkezik, köztük a tizensok-éve várt Kid Icarus folytatással. Szerencsére kevesebb volt a kazuár cím és több, a már fejlesztés alatt álló Wii játék, amely főként a hardcore réteget célozza meg.

A Sony PS3 és PSP prezentációja gyakorlatilag a 3D és a Wiimote-szerű mozgásérzékelés koppintásról, a Move-ról szólt, persze a Killzone 3, az új God of War, vagy a third party játékok (EA, Dead Space 2, Medal of Honor – bár ezek X360-ra is érkeznek) is szépen domborítottak, mégis: valahogy úgy éreztem, hogy a megengedettnél jóval több technológiai aprósággal és időhúzásos bemutatókkal múlatták az időt, mintsem bejelentésre váró új játékokkal. Az elkövetkezendő napokban szinte minden említésre méltó játékból érkezik trailer, vagy gameplay anyag, így alaposabban is lehetőségem lesz kutakodni az ígéretes stuffok között…

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x