gamescom[ix] #2 2010

Amilyen gyorsan kezdetétt vette, olyan intenzitással zárta kapuit a 2010-es kölni GamesCom kiállítás. Az ilyen rendezvények az új játékok bemutatása mellett arra is jók, hogy a hétköznapi, játékos is szemtől szembe próbálhatja ki azokat a fejlesztéseket, amelyek meghatározóak lesznek az elkövetkezendő időszakban. A hétvégén kissé nyugodtabb tempóban néztem át, mit is rejtegetett az idei kiállítás, és már most látszik, hogy szinte képtelenség lesz mindenbe olyan szinten belemélyedni, amennyire szeretném… A néhány kötelező cím mellett ugyanis sok olyan anyag is napvilágot látott, amely kitűntetett figyelmet érdemel. Bár legtöbbjük folytatás, a korábban már említett Donkey Kong Country: Returns, vagy a GOW nyomdokain lépkedő, merőben új Castlevania: Lords of Shadow finom éteknek bizonyult a látóidegek számára.

Hab a tortán, hogy a magyar jelenlét is erősnek mutatkozott, hiszen a lebilincselő Dragon Age II bemutatója is hazánk fiainak munkáját dícséri. Amellett, hogy a 2011-ben érkező Bioware kaland a “még több-jobb-szebb” irányvonalat követi, az átvezető mozik minőségére már biztosan nem lesz panasz – főleg, ha ilyen nívós mozgóképekkel kecsegtet a folytatás. Nem ez volt az egyetlen meglepetés, hiszen a magyar illetőségű Digital Reality & Suda51 kooperáció már önmagában is nagyot robbantott (Sine Mora, Reiker ötlete alapján, az interjúért katt IDE), pedig akkor még a Lionheart: Kings’s Crusade-t nem is említettem – a fejlesztő NeoCore Games (King Arthur) két és fél perces trailerben demózta a szeptember második felében megjelenő PC-s stratégiai játékukat. Nem ők az egyetlenek, a Heroes of Might & Magic sorozat sorban hatodik felvonása is hazai alkotás lesz, fejlesztéséért pedig az az Andy Vajna-féle Black Hole felel, akinek korábban az Armies of Exigot, illetve a Warhammer játékokat köszönhettük.

Jónéhány általam várt játékból érkezett egyébként még gameplay, vagy trailer: ilyen volt a FEAR3, a PSP-s God of War: Ghost of Sparta, de előzetes érkezett a jövőre várható PC-s TorchLight II-ből (amely várhatóan konzolokra is átköltözik), és a Marvel vs. Capcom 3Mortal Kombat duó sem fukarkodott az újdonságok terén. Már most nyilvánvaló, hogy roppant nehéz lesz a bőséges kínálatból azt a néhány szerencsést kiválasztani, amelyek hosszú órákra lekötnek majd. Ráadásul ezek csak személyes kedvenceim, bőven akad még a látnivalóból – elég érte a gamer365-re navigálni.

Csak hab a tortán, hogy a magyar jelenlét is erős volt a GamesCom-on, hiszen a lebilincselő Dragon Age II bemutatója is hazánk fiainak munkáját dícséri. Amellett, hogy a 2011-ben érkező Bioware kaland a még több-jobb-szebb irányvonalat követi, az átvezető mozik minőségére már biztosan nem lesz panasz – főleg, ha ilyen nívós mozgóképekkel kecsegtet a folytatás. Persze nem ez volt az egyetlen, hiszen a magyar illetőségű Digital Reality & Suda51 kooperáció már önmagában is a meglepetés erejével hatott és akkor a PC érdekeltségű Lionheart: Kings’s Crusade-t nem is említettem – a játékot fejlesztő NeoCore Games (King Arthur) két és fél perces trailerben demózta a szeptember második felében megjelenő stratégiai játékukat, ráadásul a Heroes of Might & Magic sorozat sorban hatodik felvonása is hazai alkotás lesz, a Black Hole jóvoltából. Akiket bővebben érdekel a rendezvény, a helyszíni fotókért és a helyben készült beszámolókkért, intejrúkért keressen fel bennünket a gamer365.hu-n.
0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x