Játék, szórakozás kényelmesen

Szüleimtől tegnap meglepetés gyanánt megkaptam azt a kényelmes relaxációs széket, amit már korábban kinéztem az egyik hipermarketben. Valójában egyetlen fém alkatrész sincsen benne és igazából az egyszerűsége a nagyszerűsége. Két, masszív és rendkívül rugalmas “S” alakú vázból áll, amelynek felső része egyben a kéztámla is – úgy képzeljétek el, hogy a feneketek alatt tulajdonképpen csak maga a merevítővel ellátott puha szövet van – ahogy beleülsz, kényelmesen belesimul a test, még hátra is dől egy kicsit a ráhelyezett súlynak köszönhetően. Játékra kértem: a kényelmes szórakozás értelmében szükség volt már rá, a számítógép előtti forgószékben egy idő után fáj a hátam, az ágyon pedig kontrollerrel a kezemben lassan, de biztosan elalszom.

Kicsit babráltam az Xboxomon is: az IP-t ezentúl DHCP-n keresztül kapja, ahogy a számítógépre van csatlakoztatva. Megosztottam az internetet, ennek megfelelően beállítottam a hálózati paramétereket és közvetetten kiszabadítottam a konzolt a világhálóra. Gyorsan leszipkáztam a legfrisebb XBMC-t, amiben meglepetésemre már implementálva van az Xbox360 média centerének grafikus felülete, így a gép erejét és képességét leszámítva úgy éreztem magam, mintha egy az egyben az X360 menüjében turkálnék. Véletlenül ráböktem a “View New Movie Trailers” menüpontra, amikoris néhány másodperc múlva a gép kinyögött egy listát a legfrisebb mozis bemutatók felsorakoztatásával. Ráböktem a jövőre érkező Spielberg és Michael Bay keze munkáját dícsérő újkori Transformers-re és láss csodát: a box pillanatok alatt leszipkázta a másfél perces quicktime bemutatót aztán passzírozta is ki a TV-re a képet a hifire kötött hanggal együtt. Zseniális 🙂 Megosztottam a PC-men a média mappákat, így már át sem kell másolnom a dolgokat a belecsempészett 80 GB-os merevlemezre. Ez tetszik az Xbox-ban: amellett, hogy azért megvan a maga csinos kis játék felhozatala, igazi multimédiás állomás, ami nagyszerűen együttműködik a számítógépemmel és tökéletesen kiegészíti azt a digitális mozizás, zenehallgatás vagy épp játék szempontjából.

Ehhez kapcsolódik, hogy néhány napja folyamatosan játszogatunk Dude barátommal esténként: készülünk a közelgő LAN partira, ugyanakkor kipróbálgattuk az XBC nyújtotta előnyöket is. Elvertem Forza-ban, kikaptam tőle Top Spin-ben és hogy ne legyen unalmas a meccs, közben beizzítottuk az MSN mikrofonos hangátvitelét (a videókonferencia felesleges, mert ad1: csak a sávszélt eszi, ad2: ebben a helyzetben nem is tudtam volna figyelni rá) is, hogy “realtime” kommentálhassuk az eseményeket. Csak azt sajnálom, hogy a barátaim társaságában mindössze csak kettőnknek van Xbox-a, holott szívesen játszanánk előre megbeszélt időpontokban másokkal is. Ha bármelyikőtöknek volna kedve néha esténként egy-másfél óra kikapcsolódáshoz, keressen meg MSN-en, vagy kommenteljétek be. Szívesen látunk bárkit – ha nem megy az XBC beállítása, abban is segítek.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
zehy
17 éve

sztem pont ide. lol.

305275
305275
17 éve

Nem tod hol lehet ide írni?

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x