Játékok, írói szemmel

Samus Aran - Metroid Prime 3: Corruption

Most, hogy lezajlott japánban és a távol-keleten a Playstation 3 kissé kaotikus debütálása (Koreába pl. csak 500 db konzol jutott – ez viszont nem launch, hanem inkább VICC), a világ szeme észak-amerika felé fordul: érdeklődve néztem én is a Youtube-ra bevágott videókat, amelyeken különböző tv hírcsatornák elkerekedett szájjal közvetítenek a napokkal a premier előtt letáborozott sorbanállós fiatalokról – közben persze jót röhögtem a szerencsétleneken, hogy hidegben-esőben ott tolonganak az áruházak előtt, aztán majd boxolnak a helyenként mindössze 8-10 darab leszállított első szériás méregdrága konzolért, amelyre alig van érdemleges, a nextgen küszöbét kóstolgató produktum. Persze kiderült, hogy a konzolért sorbanálló hajléktalanokból és techgeek-ekből, valamint busás hasznot remélő viszonteladókból áll a sor: a megkaparintott gépek nagy része az ebay-en végzi, néhány nagy marha vásárló ölében, akik hajlandóak az amúgysem olcsó konzol többszörösét is kifizetni. Aki hülye, haljon meg – vagy éhen, ha már ennyire fontos neki az elsők között lenni… Az európai piac is sóvárog, de szerencsére csak a butábbik fele: van nekünk egy klassz Xbox 360-unk, december 8.-án jön a Wii és egyébként is: ezzel még nem áll meg a világ, a Sony csak saját magát járatja le a nevetséges mennyiségű szállítmányokkal.

Sokkal nagyobb izgalmat váltott ki bennem az a Live coverage (a bemutató felvételről is megnézhető, ITT 11/10/06), amit múlt héten a Gamespot-os fiúk tettek ki az internetre: bár a Wii premierje odaát csak holnap lesz, az egyik legnagyobb amerikai játékos portálnak sikerült egy tesztkonzolt kaparintania a NoA-tól, és elő műsor keretein belül mutatták be a világnak, milyen az Excite Truck, a Madden NFL, vagy a csodálatos tündérmesének ígérkező Legend of Zelda: Twilight Princess. A srácok utóbbit hagyták a legvégére: aki figyelte a bemutatót, majd’ egy óra hosszatt csorgathatta a nyálát Linkre és Hyrule földjére – ezt a játékot még külső szemlélő számára is élvezet nézni, és nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legjobban fogyó Nintendo-s címe válhat belőle. Perfekt, csodás – nincs rá jobb szó, zseniális alkotás.

Viszont ha már itt tartok, nem mehetek el a régóta várt Metroid Prime 3: Corruption trailer mellett sem. Samus Aran várva várt, ugyanakkor 2007 márciusára eltolt kalandjait új aspektusokból ismerhetjük meg: ugyan az új trailer nagy részét már itt-ott látni lehetett, megnyugvással tölt el, hogy a hosszú ideje homályba burkolódzott munkáról újabb visszaigazolás érkezik. Sokak szerint az új Wii exkluzív epizód látvány szempontjából nem mutatott nagy eltérést a Gamecube epizódokhoz képest, ám aki alaposabban megfigyelte a bemutatók alatt készült videókat bizony láthatja, hogy számos ponton megmutatkozik a Wii-ben lakozó erősebb hardver. Szebbek a robbanások, részletgazdagabb a látványvilág, bump mapping mindenhol – az elismert fejlesztőcsapat nem titkolt célja, hogy a rendelkezésre álló öt hónap alatt a lehető legtöbbet hozzák ki a Wii-ből, amely nem csak a grafikai látvány felgyúrására vonatkozik: a Metroid Prime 3: Corruption eddig sem volt csúnya játék (mitöbb, nagyon szépen virított az LCD kijelzőkön), de a tervezett márciusi kilövésre azt hiszem, minden aggályunk elszáll az új epizóddal kapcsolatosan. Az elmondottak szerint végre sikerült stabilizálni a Wiimote-al történő irányítási problémákat is (lassúság, pontatlanság) és legnagyobb örömünkre célzás rásegítést is alkalmazhatunk majd a játék során. Ez a feature egyébként eredetileg is tervbe volt véve, de a Wiimote bevezetése alkalmával úgy tűnt, feleslegessé válik az opció. Szerencsére nem így történt, így ezennel már a végleges feature listában is szerepel. Ha már itt tartunk: A Gamespot-on megtalálható az a hosszabb mozgóképes anyag (Metroid Prime 3: Corruption Gameplay Movie 1) , amely a bevező képsorokat is tartalmazza: a Wiimote-ot markoló srác Samust irányítva egész jól boldogul az irányítással, sőt: az automata célzásrásegítést is alkalmazza néhol, amellyel határozottan könnyebben szedhetjük le a célpontokat, mint anélkül.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
zehy
17 éve

Ps3 eddig egy vicc, főleg, h az árat elnézve kijön belőle egy Wii meg egy 360 is…
Remélem megnyugodtál akkor a Metroid 3-al kapcsolatban 😀

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x