Keringési zavarok

Pirelli P6 Header

A tegnapi egyeztetést követően ma elvittem az autót a szervízbe. Ugyan Sunny lassan már fél éve okoz örömteli pillanatokat, sajnos a vásárláskor észrevétlen hűtőszivárgás mára komoly problémává nőtte ki magát. Nos, igen: senki sem öntöget szívesen heti 2-3 deciket a hűtőfolyadék kiegészítő tartályába, mert tócsákat lát az autó alatt. Amellett ugye, hogy ez a speckó folyadék környezetszennyező, drága is – így illdomos volt (pláne a téli fagyok beállta előtt) komplett hűtőcserét eszközölni.

A fenébe is, a VW-Audi-Seat konszern autóiba nem lehet külön hűtőalkatrészt kapni, sajnos kompletten cserélni kell az egészet. A jó hír az, hogy az árcédula legalább nem az égboltot súrolja: a nagyobb és drágább márkákkal szemben mivel ez univerzális VW-Audi-Seat, gondolom olcsóbb az előállítási költsége, ráadásul sok mai autóban is ugyanezt a típust használják. Ennek ellenére mégsem sikerült az autómhoz megfelelőt rendelni a szervízben, így a sárga szépség jövő hét szerdáig bizony parkolópályára áll. Valójában nem is lesz rá addig szükség, hiszen szombat este három napra irány Prága, és 23-a amúgyis szünet, így legkorábban csak szerdán mehetek majd érte. Annak azért örülök, hogy a futómú átvizsgálás kapcsán semmiféle hiba nem merült fel, így legalább arra nem kell most költenem (mondjuk érdekes is lett volna: nemrégiben volt generál). A kocsi tényleg jól néz ki, és ha ez a probléma is megoldódik, akkor megbízható is lesz most jó darabig.

Arra gondoltam, az újjászületés és a sok generál+javíttatás eredményeképp fel kellene dobnom valamivel az összképet: mondjuk egy AWS Dakar (195/50 R15) alufelni garnitúrával és a hozzá társított Pirelli P6-os, vagy Sava Intensa gumiabroncsokkal (szintén 195/50 R15) durván jól nézne ki a jószág. (oké, Sunny is majdnem ilyen, csak 5 ajtós és sárga-fekete… a lényeg úgyis a felni. Tetszik?) Már csak bankot kellene robbantanom hozzá…

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x