Mass Effect 2: az első látványtervek

me2_header

A hétvége a pihenés mellett egyéb örömökkel is szolgált: végre kaptunk valami kézzelfoghatót a Bioware elképesztő és bizsergetően zseniális sci-fi űreposzának folytatásából, amely roppant rövid idő alatt került be a személyes kedvenceim közé, ráadásul egyből a Top 3-ba. Bár a Mass Effect 2 a közelgő Játékfejlesztők konferenciáján csak level-designer szempontok alapján kerül terítékre, a rajongói közösség már most szembesülhet két, gyaníthatóan háttérképnek szánt digitális atworkkel, és egy rövidke, ám annál hathatósabb Teaser videóanyaggal, amely igencsak hatásvadászra sikeredett.

me2_art1

Rettenetesen hosszú lesz ez az esztendő: a Mass Effect csak 2010 első negyedévében érkezik, s mint az egyik, vagy talán a legjobban várt játékként minden anyagot, hírt, képet, és egyéb multimédiás tartalmat epekedve várunk felőle. A két fotón egyébként egy érintetlen ökológiai csoda, illetve egy gigantikus méretekkel rendelkező sci-fi metropolisz látható – utóbbi mintha  egy, az Eden Prime-hoz hasonlító emberi kolónia lenne,  bár az kiterjedésében korántsem volt ekkora méretekkel rendelkező város, ráadásul a Geth inváziót követően gyakorlatilag megsemmisült, mire Shepard és csapata odaérkezett.

me2_art2

Az új epizód továbbviszi az első emberi galaktikus ügynök történetét, és bevezet a fenyegető vészként közeledő Reaper invázió elleni műveletekbe is: ahogy a fejlesztők azt a SCI vs. FI: Mass Effect című dokumentumfilmben is megpedzették (az 1 GB-ot kóstáló HD felbontású anyag ingyenesen letölthető az Xbox Live-ról), korábbi cselekedeteink hatással lehetnek a folytatásra, hisz amellett, hogy a történet masszívan összefügg (az ME2 két hónappal az első után játszódik), a létező ME1-es karakterünket is átcipelhetjük a 2010 elején érkező űreposz újabb felvonásába. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egy kis olvasásra invitáljam az angolul értő olvasókat: ha (hozzám hasonlóan ME fanatikus létedre) nem volt még szerencséd a két hivatalos Bioware Mass Effect Regényhez, semmiképp se feledkezz meg róla: az eredeti történetírók táborát erősítő Drew Karpyshyn jegyezte két kötet (Mass Effect: Ascension és Mass Effect: Revelation) az első epizód előzményeibe, illetve utózöngéibe vezet be, mintegy elővezetve a közelgő folytatást. Most pedig nincs más hátra, mint az egy percnyi néma csönd: kattint, figyel, élvez – íme az első teaser, a Mass Effect 2-ből!

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x