Most Wanted [2008]

X-Arcade

Az újévkor szokásos évi fogadalmakat mellőzve jobban foglalkoztatott 2008 – persze, szigorúan játékos szempontból. A hosszas tervezést követően talán végre belekezdhetek abba az árkád MAME kabinetbe, amit már évek óta meg szeretnék építeni. Bár még akad néhány kérdéses pont (saját irányítópultot építsek-e variálható komponensekből, vagy beruházzak-e egy ilyen X-Arcade típusra – illetve TFT, esetleg hagyományos CRT monitort használjak-e megjelenítő eszközként), de az alapokat már kigondoltam, és méretarányos rajzok formájában el is készítettem néhányat. A kabinet megépítése feltehetően könnyű és tartós bútorlapból készül majd – felújíthatnék egy lestrapáltat is, de ha sajátot tervezek, akkor azt tényleg úgy alakítom, hogy egy PC-nek is megfelelő legyen. (Inspiráció: Knievel Customs, Neon MAME arcade kabinet)

PSP és Wii vásárlás (?): Egyelőre nagy kérdőjel, különösen a Wii mellett: PSP-re lassan összegyűlik azért az öt cím, ami mindenképpen megéri a gépvásárlást (pláne, hogy a Slim típusok japán importjai egész árbarát megoldást jelentenek), Wii-re azonban akárhogyis nézem, háromnál többet nem tudok mondani. A Nintendo masinán fityegő árcédula a játékok felhozatalához és teljesítményéhez képest túlzottan magas, ráadásul még mindig csak fehér színben kapható, mert képtelenek eltérő színű burkolatot gyártani (nem mintha megerőltető lenne azt a parányi színezéket a festékhez hozzáadni…).

Retro apróságok: Legend of Zelda I-II NES, illetve még néhány klasszikus, amelyek hiányoznak a személyes kedvenceim közül. Pár apróság a 16 bites (Donkey K. Country III SNES, Return of the Jedi SNES…) és a 8 bites korszakból (Gun Smoke NES, SW: Empire Strikes Back NES, és hasonlók). Ezek miatt nem aggódom, relatíve populárisabb darabok, az ebayen jónéhány megfordul közülük.

Kurrensgen: nincs konkrét elképzelésem egyelőre, a Resident Evil 5-öt, és a Burnout Paradise-t leszámítva. Talán a God of War: Chains of Olympus PSP-re. (PC fronton a Starcraft II az, ami must have.)

Rendezvények: Games Convention, Lipcse. Máshova feltehetően nem lesz lehetőségem eljutni, de Lipcse nem a világvége és mára elég grandiózus kiállítássá nőtte ki magát. A kiutazás hogyanja és mikéntje egyelőre nem foglalkoztat, ráérek még foglalkozni a dologgal.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

1 Comment
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Anonim
16 éve

Szia!

Ebben ha akarod tudok segíteni! Viszont kell nekem is majd egy kis help! 😉

Back To Top
1
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x