Nintendo: [Már megint] érthetetlen…

Metroid Prime 3

Ma egy érdekes, ámde igaz és ennek okán roppant sajnálatos cikkre lettem figyelmes az IGN oldalán. A “Metroid Prime 3: The Anti-Hype – Editorial: How Nintendo has failed to market one of its biggest franchises to the hardcore gamer” már a címével elárul mindent…

Érdemes elolvasni, mert a fentebbi állítás nem csak a Metroid Prime 3-ra, hanem szinte minden nagyobb Nintendo anyagra ráhúzható – különösen a hardcore-nak titulált címek esetében. Sokszor megtapasztaltuk már, hogy akármennyire is űber klasszis lesz a közelgő játék, egyszerűen NINCS reklámja. Se hirdetés, se médiaszereplés, se ízelítők, se trailerek, S.E.M.M.I. !
A Metroid kapcsán azonban más is felmerült bennem. Nem tudom, hogy csak én látom-e így, vagy tényleg igaz – de a Nintendo tényleg nem tudja hova tenni a Wii Hardcore rétegeknek szóló játékait? Mindenhol ömlik a nyál, a casual java és flash alapú hulladékok armadája pedig egyetlen Cosmopolitanban található Brain Traininggel kész tőrt döfni a hithű N arcok szívébe. Hát hol az igazság?

… és akkor itt egy ilyen hatalmas volumenű, évek óta várt játék, amely a kiotóiak egyik szent grálja, a hármak egyike, amelyikért akárki képes lenne tűzbe tenni a kezét. A Metroid, a Samus ideológia – az Alien inspirálta Galaktikus birodalom, amely olyan hangulatot és látványt ígér a Wii tulajdonosoknak, amelynek kapcsán még az is elrohanna gépet venni, akinek már van egy. Sejti egyáltalán valaki, hogy ez a cucc alig három hét múlva érkezik? Látott egyáltalán itt valaki hirdetést, vagy vásárlásra ösztönző megnyilvánulást? Na ugye, hogy nem… sajnálatos módon.

A Mario Party 8 és a hozzá hasonlatos hülyeségek persze mindig porondon vannak – A Super Smash Bros. Brawl saját! dedikált oldallal rendelkezik, amely hetente legalább ötször frissül, míg a metroid.com a Prime 3-ról még csak nem is hallott, sőt! Nyomokban sem tartalmaz semmiféle információt a három hét múlva debütáló epizódról… az utolsó frissítés is vagy egy évvel ezelőtt történt.

Pedig a Retro Studios srácai szívüket-lelküket beleadták ebbe a játékba… őszintén remélem, hogy igaza lesz NOA-nak, akik az IGN-es srácok megkeresésére nyilvánosságra hozták az álláspontjukat: “A Nintendo rajongók alaposan meglepődnek majd a Metroid Prime 3: Corruption augusztus 27.-ei debütálása előtt érkező információk minőségi, és mennyiségi mivoltának nyilvánosságra kerülésekor. A türelmük abszolút díjazva lesz…” Csak nehogy KÉSŐ LEGYEN…

Metroid Prime 3: Corruption - a végleges USA borító

Metroid Prime 3: Corruption – a végleges USA NTSC cover

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x