Wanted [2009]

Az új év számos pozitív velejárója közül egyik a már bejelentett és még bejelentésre váró játékok sora: az őszi kavalkádban nagyjából már tudni lehetett, hogy melyek azok a folytatások, illetve nagy érdeklődést keltő bemutatók, amelyekre mindenképp érdemes lesz odafigyelni idén. Ebből a szempontból már 2007 is jó esztendőnek számított, és miután 2008-ban az utóbbi évtized talán legnívósabb felhozatalát köszönthettük, van egy olyan sejtésem, hogy az újévben sem lesz okunk panaszra. Ahogy az ilyentájt lenni szokott, a játékosok fejében szép lassan már összeáll a kitüntetett figyelmet érdemlő játékok sora, amelyhez az egyéb, hobbi szintű eseményeket hozzácsapva, karcoltam is egy gyors 2009-es tervezetet. Bár a tavaly ilyentájt felvázolt tervekből nem sikerült mindent maradéktalanul teljesítenem (főleg a MAME árkád kabinet projekt, és a Wii beszerzés tűnt el a süllyesztőben nyár környékén), azért az igyekezet meghozta a gyümölcsét az óév végére. A mondandómat rövidre zárva következzenek tehát azok a biztos megjelenéssel bíró játékok, amelyekre már látatlanban is megtettem a tétjeimet:

  • Aliens: Colonial Marines (X360): A tavasz általam talán legjobban várt címe, amelyben az Aliens vs. Predator borzongással teli kalandjai után végre ismét xenomorf barátaink őrült ámokfutásának lehetünk részesei – köszönhetően a Brothers In Arms szériát fejlesztő Gearbox Software csapatának, akik filmszerű jeleneteket, folyamatosan fenntartott izgalmi helyzeteket, és ijesztő élményeket ígérnek – a filmet ismerve nem alaptalanul [TRAILER].
  • Resident Evil 5 (X360): A február végi megjelenést szintén piros betűvel húztam alá a naptárban: Chris Redfield visszatér, hogy a Capcom minden porcikájában megrendítő afrikai kiruccanásáról adjon számot. Genetikailag elfajzott ganadók, és a T-vírus ámokfutása a fekete kontinensen – egy olyan megvalósításban, amelyre eddig nem volt példa a túlélő-horror stílust képviselő játékok történetében. [TRAILER]
  • Alan Wake (Xbox 360): A finn Remedy által készített Xbox 360 (és Windows Vista) exkluzív pszicho-akció thriller az egyik titkos favoritom, amelyben a bestseller író történetét feldolgozó horrorkalandba nyerhetünk bepillantást. A meglehetősen régóta készülő nyomozós akciójáték mind játékstílusában, mind pedig körítésében mérföldkőnek számító újításokkal kecsegtet, és a kis létszámú csapatot ismerve a minőségre se lehet majd panasz. [TRAILER]

Resident Evil 5

  • Halo 3: ODST/Halo Wars (Xbox 360): A Halo 3 megjelenéséig nem voltam túlzottan nagy rajongója a sorozatnak, inkább csak”tetszőként” skatulyáztam be a Bungie nevével fémjelzett játékokat. A trilógia lezáró epizódjával azonban fordult a kocka: az első, majd második felvonást megemésztve összeállt a kép, így joggal várom az Orbital Drop Shock Trooper küldetéslemezt, és az Ensemble-féle stratégiai inkarnációt is, amelyiknek (mint azt tudjuk) eredetileg szánták a játékot. [TRAILER]
  • DiRT 2 (Xbox 360): A DiRT első epizódja igencsak megosztotta a közönséget: volt, akinek nem tetszett a Codemasters off-road rally szimulátora, és akadtak, akik megvesztek érte – én spec. valahol a lelkes rajongók között foglalhattam helyet, mert elég sok órát beleöltem a bajnokság teljesítésébe. A rendkívül tetszetős előd folytatásáról egyébként már lehullt a lepel, a látványért továbbra is az EGO nevezetű, DiRT-et és a GRID-et hajtó motor továbbfejlesztett, finomított változata fele majd.
  • StarCraft 2 (PC): A StarCraft etalon, a valós idejű stratégia alfája és omegája. Felesleges bármit is mondani róla, aki közelebbről is megismerkedett vele, tudja mit jelent a folytatás. A nagyszerű sci-fi köteteknek köszönhetően nyáron szinte faltam a Terran-Protoss-Zerg trió keltette hullámokat, most viszont már megfelelő gamer PC konfiggal várom majd az újabb összecsapásokat – ugyanúgy, ahogy az all-time favorit Diablo esetében (amely még igencsak messze van, ezért sem képezi részét a wanted felsorolásnak). [TRAILER]

A fentebbi hat versenyzőn kívül természetesen még tonnányi bejelentett produktum verseng majd a vásárlók kegyeiért, hiszen biztosan kapunk újabb Call of Duty dózist, várható a Bioshock folytatása, és érkezik a Ghostbusters, illetve a Bionic Commando is. Az év első felében jó esély van arra, hogy lerántsák az őszi-téli kínálat még bejelentetlen címeit is, így a nyakamat teszem rá, hogy a tavaly karácsonykor tapasztalható játékdömping idén is jelentkezik majd az üzletekben.

Titkon remélt favoritok? Hogyne lennének. Elsődlegesen a Mass Effect folytatása az, amely lázba hoz, de Samus Arantól is várnék egy életjelet, hogy ismét Metroid vadászatra indul (igaz, ennek a Nintendo jelenlegi hozzáállását ismerve szinte zéró az esélye). Nemrégiben röppentek fel a pletykák a Forza Motorsport 3 körüli készülődésről, bár ez az a játék, amelyről biztosan tudta minden rajongó (beleértve engem is), hogy már készül a folytatás.

DiRT 2

Egyéb tervek 2009-re? A publikus részét tekintve, ha a Nintendo továbbra is a kijelölt casual irányvonalat követi, a Wii vásárlást továbbra sem fogom erőltetni, mint ahogy Playstation 3 birtoklásra sem érzek késztetést a közeljövőben. Retro téren akad még néhány pótolnivalóm, ahol főként az ebay akciókat kellene figyelnem: még mindig hiányzik a gyűjteményemből a Donkey Kong Country (SNES), a két NES-re kiadott Zelda epizód, a Star Wars saga harmadik (Super Return of the Jedi SNES) és második (The Empire Strikes Back NES) fejezete, valamint a Gun Smoke (NES), és a Killer Instinct Gold Nintendo 64-es kiadása. Előbbiek nem ritkaságok, viszont hiába fordul meg belőlük sok a népszerű aukciós oldalon, legtöbbjére nem érdemes pénzd áldozni. Ha a brit font ilyen jó ársávban mozog az év hátralevő részében, az ideinél gyakrabban fogok az angol internetes áruházakból rendelni, esetenként PC-s játékszoftvereket is. Két hosszú év után ugyanis ismét elszántam magam arra, hogy a notebook mellett valami játékra alkalmas desktop számítógépet is összeépítsek magamnak (főként a StarCraft 2, és az olcsóvá vált hardverek indíttatására, ugye). Kemény év lesz az idei, de az egyéb elfoglaltságok miatt biztosan nem jut annyi időm játékra, mint az óévben.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x