NDS a homebrew szolgálatában…

NDS Homebrew

A 4 Color Rebellion felettébb érdekes cikkben taglalja azt, hogy ezidáig mit sikerült ügyködniük a Hackereknek a Nintendo DS Lite és egy flashkártya segítségével. Például: tudtad-e azt, hogy van WiFi-n működő Internetes rádió a DS-re? Vagy hogy egy egyszerű szoftverrel tökéletes PDA-t varázsolhatsz a konzolból? Ezek mellett meg sem lepődik már olyanokon az ember, mint a ScummVM (pl. a LucasArts játékok futtatásához, mint a Beneath a Steel Sky, vagy a Sam & Max) és a C64 emulátor, a DSLinux, a WiFI IRC és e-mail kliensek tárháza és még sorolhatnám.

A DS és DS Lite úgy tűnik, ideális homebrew platform a házi fejlesztésekhez (a sok portolt játékról, utilokról és egyebekről nem beszélve), ráadásul a Nintendo még csak nem is igyekszik akadályozni a garázsfejlesztések és hobbiprogramozók által járható utat újabb Firmware verziókkal és hardver megszorításokkal – ellenpéldánal lásd pl. a Sony PSP-t. Mindössze egy nagyobb flashkártyára és egy Passkey-re van szükséged (tipp: M3 adapter, amely az eddig valaha készült legjobb, leggyorsabb és szinte perfekt kompatibilitású típusokat gyártja – beszerezhető pl. Zehy-ék Konzolium üzletében), hogy használd ezeket a cuccokat. Nem rossz befektetés, hiszen a fentebb említettek mellett még tökéletes hordozható médialejátszóvá is átvarázsolhatod kedvenc masinádat. A témával kapcsolatos cikket és a letölthető anyagokhoz vezető linkeket itt találod.

[Kapcsolódó link: 4 Color Rebellion]

Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE