NES “WarezDrive” N8

thumbnail

Várható volt, hogy előbb-utóbb véglegesnek mondható megoldás születik a NES játékok tökéletes emulációjára – erre mi sem lehet alkalmasabb, mint maga az ősvas, csak egy megfelelő interfésszel kell ellátni a zömök kis gépezetet. A multiplatform klóngépezet RetroN széria mellett (amelyből már az 5. verzió csinosítása folyik a tervezőasztalon) igazi kuriózumként hat az Everdrive N8 RAM Cartridge, amely a DS Flashkártyákhoz hasonlóan egy microSD foglalatból fogadja a NES Romszettek sokaságát – ráadásul akkora tárkapacitással, hogy akár a teljes NES felhozatal elfér rajta. Az alaposan letesztelt, és sokrétű hardver az összes létező NES-Famicom régiókódú játékkal megbirkózik (beleértve a Famicom Disk System fájlokat is), az emulátorokból ismert Save slotokat egyből a memóriakártyára menti, és még egy előre telepített Game Genie cheatmodult is tartalmaz.

EverDrive N8 - a stílusos, egyedi burkolat még hiányzik
A stílusos burkolat elkészítése csak egyéni döntés kérdése

Nem kérdés, hogy a leggazdaságosabb Retro élményre vágyó vén tinédzserek igazi slágertermékévé válhat a cucc – feltéve, hogy beszereznek hozzá egy átalakítót, ugyanis az EverDrive N8 alapból a japán Famicom lábkiosztásának megfelelő 60Pin-es változatban kerül a boltok polcaira. Szerencse, hogy az anno import játékokhoz használt Cartridge Connectorok könnyedén beszerezhetőek az ebay-ről – mármint ha híján vagyunk az olyan ritkaságoknak, mint pl. a Gyromite, amelyek gyárilag beépített régióadaptert tartalmaztak a régiózárral kapcsolatos problémák megoldásaként. Merthogy anno bizony ilyen trükköket is bevetett a japán óriás.

0 0 vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stinger
6 éve

Az biztos, raadasul meg a regi pin connectorokat is kimeli…
Mondjuk en a regiofuggetlenitest megoldottam hazilag, a lock chip 2 labat kell csak elvagni hozza, es kesz is.

neogeohu
6 éve
Reply to  Stinger

Jaja olyat én is csináltam már 😀

neogeohu
6 éve
Reply to  Stinger

Jaja olyat én is csináltam már 😀

neogeohu
6 éve

Kár, hogy mocskos drágán adják ezt az adaptert.
Bár, ha azt vesszük mennyibe kerülne külön-külön beszerezni a játékokat akkor már nem is veszélyes 😀

Back To Top
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x