Sly and the Gang & LAN

sly_header.jpg

Hihetetlen ez a Sly Raccoon 2: eredetileg Vacaknak szántam ajándékba, de amellett, hogy éjjel-nappal ezt nyomja, a jópofa és ötletes játék engem is megbabonázott teljesen. Esténként, ha nem akad épp más elfoglaltságunk, ezzel toljuk. Bentley, Sly és Murray piszkosul hangulatos, ötletes, poénokkal és váratlan helyzetekkel tarkított platformjátékához hasonló cuccal találkozni manapság piszkosul nehéz: elképesztő, hogy milyen mesteri és kreatív módon oldották meg az egyes ügyességi feladatokat, amik feldobják és továbbviszik az alapsztorit. Olyan íze van a dolognak, hogy lehetetlen letenni, a legjobban mégis az tetszik benne, hogy nem elég csak ügyesen bánni a kontrollerrel, gondolkozni is kell. A logikai-ügyességi feladatok egyébként elképesztő ötletességgel vannak felruházva: a minap például álruhába öltözve kellett tangózni az egyik ellenséges leányzóval, hogy eltereljem a figyelmét a csapat lopkodási tevékenységeiről – máskor indiai elefántok fejdíszeiről kellett gyémántokat szerválni, vagy prágai háztetőkön rosszcsontokat irtani. Nagyon pöpec kis program, így nem volt kérdés, hogy ha egyszer végigjátsszuk, utólagosan beszerezzük az első és a harmadik epizódot is.

Apropó, játék: múlt hétvégén megint LANoztunk egyet Geriéknél: a terítéken ezúttal is a hivatalos addon pakkokkal teleszúrkált Unreal Tournament 2004 és a Bugbear Flatout 2-je szerepelt. Az UT-t még mindig nem lehet megunni – legalábbis én még mindig nagyon csípem, amit a zsinórban 5-6 DM meccs megnyerése is bizonyít. Mivel Brekinek nem volt gépe, felváltva nyomtuk, de 5-6 meneten keresztül mindig mi álltunk a dobogó élén, ráadásul toronymagasan – van egy olyan érzésem, hogy a “Gyíkarc” kódnevű Mistress karakter nem nagyon nyerte el azon az estén a többiek kegyeit… Flatout 2 esetében már más volt a helyzet: ott csak a mezei versenyeken tudtam nyerni (de ott mindig), a Destruction Derby-re hasonlító arénákban csak dobogós helyet értem el – valahogy nem ment, akárhogyis próbáltam, mindig kicsináltak a mocskok. Lehet, hogy direkt, de képtelen voltam elmenekülni, törött kocsival ugyebár meg nem nagyon lehet vigéckedni. Ettől eltekintve egész jól telt az este, viszont meglepettséggel töltött el, hogy mennyi ember döntött tavalyhoz képest úgy, hogy notebookra cseréli a pc-jét (9 gépből 5 notebook volt). Talán igazuk van: lehet, hogy ezek a 200E ft körüli masinák nem éppen játékra vannak kitalálva, de az általunk favorizált 1-2 éves játékok vígan elfutkároztak rajtuk – a hordozhatóságukból fakadó előnyökről nem is beszélve.

2
Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kisvacak Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kisvacak
Vendég
Kisvacak

Miért vagyok anonimus???? Lehet, hogy nem jelentkeztem be??? Na mindegy, ez is csak én vagyok… 😀

Anonim
Vendég
Anonim

Édi!

Már alig várom a Sly 1. és 3. részt is 😀 Remélem az is ennyire jó és azokat sem fogom tudni letenni… De azért rád is szakítok ám időt 😉

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE