Luigin innen, hackelt firmware-n túl…

Metroid Prime: Hunters

A legfrissebb Nintendo Power vaskos rivjút közöl a rövidesen érkező The New Super Mario Bros-ról, amely egy az egyben a hagyományos 2D-s platformjátékot igazítja a DS technikai képességeihez. 3D-s hőseink nyolcvan pályán tehetik próbára velünk együtt tudásukat, ahol a már ismert Gomba Királyság gonosztevők mellett megintcsak a Koopa-család és csatlósaik zavarják majd a zűrt és építik a káoszt. A klasszikus játékmenetet a Super Mario 64 DS-ben szereplő minijátékokhoz hasonlatos elemek is díszitik majd, sőt egy többjátékos hancúrozásra is kapható lesz az NSMB. Sajnos a név eléggé fantáziátlan, igazán kitalálhattak volna N-es barátaink valami frappáns és gondolatébresztő címet – azonban ennek hiányában is kétségtelen, hogy (az új rétegek bevonása mellett) kötelezően beszerzendő alkotással állunk szemben. (Tipp: a jeux-france.com NSMB scanneket is közöl az NP aktuális számából, ide kell kattintanotok érte.) Jó lenne már végre egy igazi 2D-s platformjátékkal elütni azt a kevéske időt: a Metroid-ok végigjátszása óta alig volt valami érdemleges játékom, de a Super Princess Peach rovására Mario és Luigi új kalandjaira biztosan benevezek.

Bizony eltelt néhány év, mire az Xbox scene olyannyira előrehaladott állapotba került, hogy szinte akármilyen multimédiás, vagy warez módosítást véghez lehetett vinni a nehéz dobozokon. Evolution-X, XBMC, emulátorok, segédprogramok százai, winchester csere, isovadászat és még sorolhatnám – pedig nagyon valószínű, hogy az X360-al is ugyanez lesz a helyzet. Feltörhetetlen védelem márpedig nincs: az xbox-scene szerint egy magányos codernek sikerült olyan végzetes hibát találni az MS gépének DVD firmware-jében, hogy az lehetővé teszi a másolt DVD lemezek futtatását. Mindazonáltal eszük ágában sincs kiadni a megoldást mindaddig, amíg a homebrew alkalmazásokat vasszigorral ignorálja a masina, mivel ez a művelet ugyanis ilyetén formájában csak a kalózkodás terjedését segítené elő. Mellesleg szerintem az sem elhanyagolandó, hogy ez bizony még igencsak az első széria, és az X-en futó alkalmazások kezdetleges verziójának is betudható a hiba. Arról nem is beszélve, hogy értelmetlen ilyen dolgokkal mindaddig próbálkozni, amíg a gép ki nem növi a gyermekbetegségeit és biztonsággal elmondható, hogy az X-edik verziójú szérián is működőképes a modding. (Tipikus példa: az NDS-en már a harmadik generációs Flash Linkerek jönnek ki a piacra, de még mindig botrányos az NDS-GBA kompatibilitásuk…)

Néhány Google videomágusnak sikerült élvezhető formában felpakolni az internetre a Tokió-beli Nihon Seinenkan Hall-ban rögzített 2003-as két órás szimfonikus Mario és Zelda koncertet, amin többek között Shigeru Miyamoto és Koji Kondo is saját műsorszámot adnak elő. A felvétel egyébként helyet kapott anno a Nintendo Dream magazin DVD mellékletén, de a megtekintéséhez szerencsére most már elég egy mezei szélessávú kapcsolat is. Ha kedvelitek a Game OST-ket és a Mario – Zelda játékok hangulatos zenei aláfestéseit, mindenképpen lessetek bele, nagyon hangulatos darab.

Esti olvasnivalónak pedig egy kisebb IGN szösszenetet tudok ajánlani: az egész USA NDS tábor Metroid Prime: Hunters lázban ég, az IGN pedig a végső visszaszámlálás előtt még egy alaposat elmélkedik a holnapi nap (azaz március 20.-án) elstartoló őrület előtt. A hangulatfokozó olvasmány mellett mindenképp érdemes végigcsekkolni a majd’ 20 perces tömény videóanyagot is… egy biztos: én nem fogom lelőni a poént.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

3 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
trackback

[…] Mellesleg egyre többször futok össze már akciós PSP ajánlatokkal és mindinkább bejövős a fekete masina – nem is annyira a játékok (azokkal tudok játszani itthol is), sokkal inkább a bámulatos multimédiás képességei azok (főként a videó és a zene), amik megfognak. Nekem mondjuk az emulátorok veszettül gyors fejlesztései is fontosak, hiszen pl. egy R-Type-ot vagy bármi retro klasszikust nyomni a nagyfelbontású képernyőn… hát bizony felemelő tud lenni. (A témáról bővebben olvashattok a GameMaster ehavi számában, az Emulációs cikkben) A DS-en ez a fajta móka eddig meglehetősen macerás volt: többször is írtam már itt a gameTourMiX-en arról, hogy a különböző… Read more »

zehy
17 éve

hi.

csak egy észrevétel: bizony már van működő okosítás ds-re. és bizony 100%, mind gba, mind ds téren (na jó hazudok, 1 azaz egy db gba játékot nem tudok elindítani:). tudom, eltelt egy kis idő a cikked és e komment között, de már 3 hete is bőven kint volt. 🙂 m3adapter.com

üdv

Back To Top
3
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x