Aliens [signals…]

Az elmúlt hét úgy alakult, hogy jócskán távolmaradtam a videójátékos hírfoszlányoktól és a vele kapcsolatos netkultúrától: a kötelező és megoldásra váró teendőim mellett egyébként még jól esett, hogy a csípősre sikeredett őszi (már-már télies) reggeleken és estéken inkább olvasgassak és pótoljak egy keveset – ha már játékokról van szó. A hamarosan lavinaként meginduló felhozatal előtt amúgysem árt tisztára és homogénra fehéríteni az elmét, hiszen megannyi hullócsillag bukik alá a horizonton, hogy az év végeztével végül az ölünkbe pottyanjon.

Szóval a híreket és a twittert olvasgatva az első, amely megragadta a tekintetem, az Aliens: Colonial Marines infó volt. Hosszú évek óta készülget ez a játék, anno még PS2-ről vándorolt át a kurrens generációra és egészen a mai napig nem készült el. Ma végre a Gearbox felfedte a csúszás igazi okát, amely szerint egyszerűen túl korán lett bejelentve az anyag, és már akkor reklámhadjáratot indított a SEGA, amikor még szinte csak papíron létezett a kód. Jól emlékszem, a SEGA az Aliens franchise megszerzése után az Obsidian-féle Aliens RPG-vel egyidőben hozta nyilvánosságra a részleteket – ám míg előbbi próbálkozást időközben lelőtték, a Colonial Marinest beelőzte az utólagosan életre hívott Aliens vs. Predator 3, és az egyébként nagyon tetszetős és pozitív fogadtatásra lelt saját alapötlet nyomán született Borderlands is.

A jelenlegi eset hasonlatos, ám mégsem ugyanaz. Randy Pitchford (Gearbox CEO) szerint a több, mint kétszáz főből álló csapat mellett legalább száz külsős fejlesztő dolgozik be nekik és míg a Duke Nukem: Forever utómunkálatait egy hetven fős csapat menedzseli, a többiek az egyéb futó projektekre, köztük főként az Aliens: Colonial Marinesre vannak átcsoportosítva. A Gearbox rendkívül lelkes az Aliens játékukat illetően és biztosak benne, hogy rövidesen beérik az évekig tartó munka gyümölcse. Pontos megjelenési idő továbbra sincs, de valószínűsíthető, hogy az évek óta csiszolt Alien túlélőtúra még Duke kalandjai előtt tiszteletét teszi a nyilvánosság előtt.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x