Arcade mindenek “alatt”

Ki ne szeretne egy, a valóságtól elzárt kis szegletet, amely minden problémától mentes mivoltában igazi menedék, és kapu a múlt szép emlékeihez ? Ez a nagybetűs Dolgozószobának álcázott retro játszótér, a múzeum, a személyes emlékkönyved, a titkos átjáród a gyermekkorodhoz, a saját erődítményed, a vén tinédzserek búvóhelye… bőszen lehet sorolni a jobbnál-jobb jelzőket, egy azonban biztos: mindig jön valami, ami felülírja ezeket a nagyszabású terveket. Az esetemben már évek óta futó projekt egy MAME kabinet (abból is egy NeonMAME), de eddig idő, és legfőképp hely hiányában még csak a tervek várnak megvalósításra a gépemen – igaz, ezek gyakorlatilag a famunkálatoktól a burkolattervig, az elektronika és a hardverkonfigurációkig 100%-osak. Azonban ahogy a mondás is tartja. a jó munkához idő kell, és ezen esetben sok egyéb tényező is közrejátszik abban, hogy a születendő csöppség tényleg fizikai testet is öltsön.

Arcane Arcade - kávéasztal retro kabinetnek álcázva
Arcane Arcade – kávéasztal retro kabinetnek álcázva

Hacsak nem döntök úgy, hogy az egészet átinvesztálom egy ilyen igazi Retro-hatást árasztó, ultimate árkád gyűjteményt rejtő kávézóasztallá. A brit Surface Tension meglátta az ötletben a tutit, és némi variálhatósággal keverve elkezdte gyártani ezeket az “embedded HTPC-kkel” szerelt dizájnos bútorzatokat (is), amelyek egy modern és retro sílus irányzatokat elegyítő kávézóasztalnak álcázva rejtenek konkrét MAME emulátorokat, és árkád játékgyűjteményeket. Talán ecsetelni sem kell, mekkora meglepetést okozhat egy ilyen hardcore cucc a kedélyes baráti összejövetel alkalmával, ahol a beszélgetés végül egy kis Pac-Man partival, vagy némi lövöldözéssel végződik. Helytakarékos, ötletes, és nagyszerű megoldás, némi negatívummal fűszerezve – ez pedig az ár. Az alap modell 2000 jó magyar font (plusz szállítás, legalább még +200), ami durva becsléssel is kb. 700E HUF – leleményes magyar gondolkodással, minőségi anyagok felhasználásával, és egy kis informatikai/elektronikai képzettséggel maximum 150.000 Ft-ból kihozható a mutatvány tokkal-vonóval – (asztalosmunka, nyersanyag, karcálló színezett üveglap, 26-28″-es LCD tv, arcade stick+gomb elektronika, kábelezés, és a hardver, ami akár egy mini-ITX alapú, full-integrált barebone is lehet), így mindenképp elgondolkodtató az ötlet.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

8 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Stinger
11 éve

Jaja, már vagy 10 éve 🙂 De azért köszönöm a sok hasznos infót – a kabinetépítésem a NeonMAME-re épül, jelenleg ott tartok, hogy van egy kiszuperált kabineten, amit professzionalisan ujitok fel (ez azért beletelik egy kis időbe) – hogy aztán végül valami igazán klassz kis cucc váljék belőle…

don_peter
11 éve
Válasz neki: / Reply to  Stinger

Majd a készülő projektről megoszthatnál képeket értem ez alatt, hogy fázisonként, hogy követhető legyen az alakulása.

Érdeklődnék tovább, hogy lenne e kedved illetve véleményed szerint volna e érdeklődés egy Neo Geo konzolosításáról szóló CMVS cikknek?
Mert, ha látsz rá némi esélyt hogy másokat is érdekelhet akkor javasolnék egy blogbejegyzést mivel eléggé jól forog a téma a világban.
Egy youtube link mely bemutatja a most elkészült CMVS-emet: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4KmG2Jx_dgA
Elég sokan készítenek CMVS-t és lehetne róla írni. Én pl. szívesen olvasnék egy ilyet.
Ha érdekel pár infóval én is be tudnék segíteni.

don_peter
11 éve
Válasz neki: / Reply to  Stinger

Igen-igen, ismerem az eredeti megvalósítását is 😀 Van 2 ismerősöm akinek van is otthon felújított és működő eredeti Cocktail-ja. Mondjuk belegondolva egy Pack-Man-t hamar le lehetne tolni rajta még akár párban is. Aki a több mumust kapja el azé a következő kőr 😉 A végén már buliba sem kellene menni… 😀 Olvasom, hogy neked is tervben van egy kabin készítése. Javaslom látogasd meg a neo-geo.hu oldalt ott vannak páran akik elvetemültek és készítenek egyedi kabinokat. Volt egy ilyen is amit külön linkeltél. (NeonMAME) Sőt a kész kabin eladó volt amit persze én vettem meg és persze gyorsan tovább adtam mert… Read more »

don_peter
11 éve
Válasz neki: / Reply to  don_peter

Bocsesz, lemaradt a link:
http://neo-geo.hu/index.php?modul=forum&topik=18
Érdemes vissza lapozgatni mert van ott még pár érdekesség, köztük egy egyedi Mortal kabin is…

MagicT
MagicT
11 éve
Válasz neki: / Reply to  don_peter

Stinger már “egy ideje” nyomja a mame/retro/neo-geo “vonalat” 😉 😀 🙂

don_peter
11 éve

Szép ez a kis asztal, de szerintem játékra nem nagyon való.
Az ember háta belegörcsölne, ha sokat ülne előtte és valljuk be engem pl. elrugdalni sem lehet egy arcade gép elől, ha jól belemélyedek 😀

Back To Top
8
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x