Crimson Twilight [C64]

Nem véletlen említettem néhány bejegyzéssel lentebb, hogy a Commodore 64 az egyik legerősebb Retro platform a kurrens homebrew és garázsfejlesztések terén. Több jelenleg is futó, vagy már a kiadási fázisban levő játékról lelhető fel infó az interneten, és legnagyobb örömünkre egyre inkább fellendülőben van a dizájnos külcsínbe csomagolt Cartridge- és bővítőkártyákon érkező játékok száma is. Mégis talán az egyik legizgalmasabb projekt, amelyet követni és figyelni érdemes, az Arkanix Labs őszülő arcai által kalapált Ultima– és Bard’s Tale szerű klasszikus felülnézeti RPG Crimson Twilight címmel, amely hosszú évek lázas munkájának eredményeképpen lassan, de biztosan a finisbe ér. Az Ős-szerepjátékok alapjaira épülő kaland bár hosszú ideig nem hallatott magáról, de a tavaly szeptemberi chicagoi Retro expon felbukkant előzetes után a fejlesztők elérkezettnek látták az időt arra, hogy érdekességeket szivárogtassanak a lassan felnőtté cseperedő játékukról.

Crimson Twilight - Karakterlap
Crimson Twilight – Karakterlap

Érdemes átkutatni a projekttel kapcsolatos fejlesztői oldalt, hiszen ha nem is túlzottan frissek, de olyan érdekességekről is olvashatunk, mint pl. a Cartograph, amelyet eredetileg a játékteret felépítő datamap-ok mentésére használtak, de a folyamatos fejlesztéseknek hála, szervesen beépült a kód-struktúrába (hasonlóan pl. a Last Ninja Integrátorához). Történet szempontjából egyelőre csak az egyik főképernyő által fellibbentett pársoros bekezdésből mazsolázhatunk: eszerint hősünk rejtélyesen eltűnt családja körüli szálakat bolygatja, de rá kell jönnie, hogy a misztikummal övezett nyomozás nem akármilyen kalandokat tartogat majd számára Murkasada földjén. Keresztapja legendás hagyatéka, egy rakás gonosz, és mágiák sora állja majd útját – kezdésnek nem túlzottan sok, de a fejlesztők változatos környezetet, nagy bejárható területeket, hamisítatlan CRPG élményt, és váratlan eseményeket ígérnek [bővebben: katt a Tovább gombra]

A retro-CRPG rajongók egyszerre két kiadással is számolhatnak, ami a mára megszokott trendet követi: egy standard és egy deluxe verzió is várható a játékból, igazán ízléses és bőséges tartalommal – ruhatérkép, nyomtatott kézikönyv, fotók, mellékletek, bársonyból készült kincses zsák, egy ékköves nyaklánc, és még sok érdekesség, amely a játék történetéhez köthető.

Crimson Twilight - térképek készülőben
Crimson Twilight – térképek készülőben

Érdekes amúgy látni a tíz-húsz éves platformok, és a jelenlegi  trendek által követett digitális disztribúció irányvonalait: míg az újonnan érkező retro játékok hódolnak a klasszikus megjelenésnek, a Crimson Twilightból megfelelő igény esetén akár SD kártyás verzió is érkezhet, amelyet a C64-el nem, de emulátorral rendelkező játékosoknak szánnak. A program kiadója várhatóan a Psytronik (lemezes változat – a Soulless kiadója) és az RGCD (Cartridge/digitális kópia) lesz, megjelenése valamikor 2013 második felében esedékes. Abszolút előrendelés-gyanús a dolog, nézelődni az alábbi linkeken lehet.

 

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x