auto emoción: Sunny, a sárga darázs

Sunny

Sohasem hittem volna, hogy ez az érzés egyszer bennem is így felszínre tör: egy srác életében az első saját erőből (és egy kis szülői segítséggel) vásárolt autó nem kevés szeretetet kap. A gondoskodásnak hála, elmaradhatatlan és hűséges társsá lesz, miközben becenevet, majd családi kedvenchez méltó gépi kényeztetést kap… Hetente lemosod, kitiszítod és különös megelégedettséggel tekintesz rá, mondván: ő az enyém, és büszke vagyok rá – és ha nem is többmilliós csodajárgányról van szó, neked mindenképpen az.

A kötelező műszaki állapotfelmérés alkalmával is a legjobbat akarod neki: áron alul hajtasz fel az ajánlásoknak megfelelő, mégis eredeti és minőségi motorolajat, szűrőket, gyertyákat, vagy különböző alkatrészeket – mikor pedig komolyabb javításokra kerül sor, nem adod illetéktelen és megbízhatatlan kezekbe. Ez így történt az alig egy hónapja birtokolt, 2002 októberében született Seat Ibizámmal is. Az együtt eltöltött négy hét alatt nyugton állíthatom, hogy a benne lángoló spanyol tűz és a latinos temperamentum sárga színorgiája, vagy épp a fürge vadóc lelke megmásíthatatlanul adja át nekünk az “auto emoción” érzést…

A lírai mellékmondatokat félretéve lassan kezdem érteni, hogy mennyire fontos a helyes karbantartás. Mert bár az autó, sokat száguldozott a korábbi tulajdonos alatt, a hivatalos szervízperiódus eltelte óta csak egy alkalommal volt átvizsgáláson – pedig egy 125E km-t futott járgány esetében van pár alapvető alkatrész, ami javításra és cserére szorul. Gömbcsuklók, fékpofák, olaj, szűrők, hűtő, gyertyák, vezűrműszíj… hogy csak a legfontosabbakat említsem. Az anyagiakban is rendkívül megterhelő javítási munkálatok döntő többsége a holnapi és a pénteki napon orvoslásra kerül, jövő az anyagi okok miatt történő csúszka értelmében jövő hónapra már csak a fogasszíj és a gyertyák orvoslása marad majd. Schmell-Novák ide, hivatalos szervíz oda, kiváló magánszervízbe vittem az autót – ahogy elnéztem, jó kezekben van, sikeres felépülést kívánok neki. Már csak pár nap, és Vacakkal karöltve száguldhatjuk végig az egész világot. A képes bemutatkozásra a műtétet követően kerül sor, kuksolj és nézz, ha látni akarod eme tüzes jószágot!

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Kisvacak
Kisvacak
17 éve

Meggyógyult a Sunnyantó 😀

Kisvacak
Kisvacak
17 éve

Szegény tütü kórházban van, jobbulást kívánok neki 🙂

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x