Az Xbox mentőakció

blackbolt_header.jpg

Tegnap este elkapott a harci ideg: az XBMC-ben turkálva egyszer csak elszállt az egész XBMC mappa, amit látok ugyan egy ősrégi fájlkezelővel, de se módosítani, se törölni nem tudom. Szegény masina minden indításkor kerr-kerr-kerr, úgyhogy… levert a víz. A Vacaktól kapott 80 GB-os Hitachi merevlemezem eddig gyönyörűen muzsikált a gépezetben, erre egy bétaprogram végzetes hibát okoz a partíciós táblában. Gondoltam egyet és tegnap szépen csináltattam egy CAT5E-s Crosslinket (a régi helyett), manuális IP címzéssel FTP be, adatmentés indít. Legyalultam mindent, a filmeket és a sorozatokat (Prison Break, Jericho rulez) játékmentéseket átrángattam a PC-re, majd nyomtam egy szép hatalmas Slayers Evox 2.7 Deep Installt. Az újrapartícionálás, a formázás és a programcsomagok felmásolása szerencsére pillanatok alatt megtörtént, így hamar nekikezdhettem az Evox menü testreszabásának, persze így is órákba telt, míg olyan lett, amilyet akartam.

 Sorozatok, sorakozó!Látszólag minden oké, mégsincs Internet kapcsolat!Jericho

Bár most nincs Enigma Switchdisc progim (valaki igazán küldhetne egyet, mert így nem tudok váltogatni a PAL-NTSC biosok között, pedig néhány játéknál szükség van rá), felkerült a legújabb bios, és a tökélyre fejlesztett Slayers dizájn. A teljesség kedvéért feltettem a legfrisebb CVS-ből forgatott XBMC-t és a hozzá hegesztett MC360-as skin csomagot is – így legalább úgy néz ki a Media Center, mint az Xbox 360 esetében (lásd képek), sőt: tudásban sem marad el tőle. Persze megint megszívtam: akárhogyan konfiguráltam a PC-t és az Xboxot, utóbbi sehogy sem akart az Internetre kimászni. A konfig ugyanaz volt mint korábban, mégis: a doboz megmakacsolta magát, esze ágában sem volt kilépni a nagybetűs Netre. A csomókban hulló hajamat összesöpörve, másfél óra idegeskedés után feladtam… azóta már megtaláltam a hiba forrását is: nem az én masinám szaraxik, hanem az uj XBMC fordítását cseszték el, ezért nem megy sem az RSS, sem a HTTP, sem egyéb más Internetes cucc. Hehh. Király. Sajnos mindig rá kell jönnöm, hogy ez az egész XBMC egy rakás bughalmaz, de ennek ellenére mégis tagadhatatlanul az egyik leghasznosabb és legtöbbet futtatott program a gépemen.

Végülis tökmindegy: lényeg, hogy sikerült helyrepofozni az Xboxot (mondjuk már rá is fért a drágára a totális rebuild), így újult erővel próbálhattam ki a legújabb Mortal Kombat: Armageddon című horrorparódiát, amit bárcsak ne tettem volna. Srácok, az a játék egy vicc… szörnyű látni, hova képes sűllyedni egy alapjában véve jó sorozat.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x