Cerberus issue #1

Sejtettem, de beigazolódott: a Mass Effect 2 másodszori (Hardcore) végigjátszása is tartogat(ott) még titkokat: a kihívás sokkal komolyabb, és olyan küldetéseket és párbeszédeket is felfedeztem, ami az első kaland alatt rejtve maradt. Itt már nincs egyszerű darálás, elég egy óvatlan pillanat és miszlikbe aprít az ellen – az egyetlen megoldás a taktikus harc a megfelelő társak bevonásával, a speciális képességeik kiaknázásával és a feladathoz szükséges legoptimálisabb fegyver használatával. Elég masszív, és szívós összecsapásokon vagyok túl, és még nincs vége a kalandnak…

Valójában voltak jelenetek, amelyeket nekem tetsző mivolta miatt többször is végigjátszottam – ilyen volt a Liara T’Soni-féle Lair of the Shadow Broker DLC kaland is, amely messze az egyik leghangulatosabb küldetése a játéknak és a sztori folyamányaként egy régóta várt kérdéskört tisztáz végül. Az Asari tudós amúgy is nagy kedvencem a sorozatban, és nagyon bízom benne, hogy a trilógia harmadik felvonásában is központi szerephez jut majd. Jelenléte már biztos, a minap az őt (arcvonásokban, illetve modell alkatban) megformáló Jillian Murray-, ill. Ali Hillis (voice-acting) sajtóanyag sorai között ott szerepelt a Mass Effect 3 is.

A játékkal kapcsolatos nagy hír az, hogy  – köszönhetően a milliós szavazótábornak – a Bioware nyerte el a 2010-es Golden Joystick Awards rangos díjkiosztó gála fődíját, az Ultimate Game of the Year 2010 trófeát (év játéka), illetve az idei esztendő legjobb szerepjáték címéért járó jutalmat is. Hatalmas elismerés ez, amit a brutális horderejű munkájukért cserébe kaptak a fiúk. Én is rájuk szavaztam, így öröm osztozni az elismerésben – a Mass Effect nem csak 2010, hanem a videójáték történelem egyik legkiemelkedőbb sci-fi alkotása.

Mivel a játék mellett maga a franchise és az univerzum is érdekel, örömmel hallottam a Redemption mini-képregénysorozat magyarításáról szóló híreket, de mivel angolul már a gyűjteményem részét képezi, és többször is kiolvastam, inkább a 2011 Q1-ben érkező újabb Dark Horse szériára, illetve mostanság napvilágra került mini-képregényre koncentrálok. A Mass Effect világát a konkrét akció mellett úgyis a háttérsztorik, regények, infók és comic-sorozatok teszik még élethűbbé, így rajongóként egyből felcsillan az érdeklődésem az efféle kiadványok iránt.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x