Dreamcast mustra: az elmúlt hónapok “must have”-jei

trigger_header.jpg

Ma pótolni fogok. Nem filmet, vagy sorozatot (bár a Jericho 01×13-hoz még mindig nincs felirat), hanem játékot – mégpedig Dreamcastra. Az elmúlt napokban ismét a magasba szökött a Dreamcast-lázmérőm, hiszen a szabadidőm jelentős részét a KATANA-val történő közelebbi ismerkedéssel töltöttem. Érdekes volt a kutatás, hiszen szép lassan derült csak fény a sarkalatos pontok megoldásaira: kikupálódtam a kábelek és az SDK terén, de a gép működésével kapcsolatban is felfedeztem pár hasznos tippet-trükköt. (Nagy köszönet érte újdonsült angol barátomnak, sabre470 -nek). Aztán a mai nap egészen véletlenül végigzongoráztam a DC gyűjteményemet és rájöttem, mennyi mindent nem volt még lehetőségem kipróbálni. Hirtelen szilánkként hasított agyamba az elmúlt hónapok kihírezett Dreamcast termése: egy nagy rakás olyan shooter jelent meg a gépre, amivel csak screenshotok és hírek kapcsán foglalkoztam, holott odabiggyesztettem melléjük a képzeletbeli “ezt mindenképp ki kell próbálnom” jelzőt is.

Nem is kellett több: villámgyorsan a kedvenc underground-gamer torrent oldalam után néztem. Alaposan átnézve a legutóbbi DC termést, meglepődésemre négy olyan shooter is felkerült a netre, amely rajta van azon a bizonyos “must have” listámon. Ha emlékezetem nem csal, utoljára még az Ikaruga-val nyomultam a gépen, de Wilson REZ HD fotója olyannyira felizgatott, hogy nyomban nekiálltam lezúzni a kimaradt címeket (Respect SEGA, mihelyst lesz rendelkezésre álló keretem, pénzmagot is áldozok a DC oltáron…). A speckó shooter packok olyan játékokat rejtenek, mint a Trigger Heart Exelica, az Under Defeat, a Karous (Karasu), az R-Type Delta és a rá hajazó Last Hope – szóval lesz mivel kíntatni a szebb időket megélt masinát. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a Karous / Crow lett a legutolsó hivatalosan kiadott Dreamcast játék, hiszen a SEGA egy hónappal ezelőtt beszűntette a community-t éltető GD-Rom lemezek gyártását. R.I.P.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

8 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Tihanyi Attila
Tihanyi Attila
17 éve

Úgy látszik még bírja,fennt van egy újabb adag.Miért nem tudok csak egy PICIKÉT japánul…. 🙂

Mester
Mester
17 éve

Ha jól látom az R-Type Delta Bleemes program, vagyis a PS1-es eredeti Bleem emulátorral futtatva DC-n. Azt hittem full DC portról van szó. Vagy csak nem jól keresek?

Mester
Mester
17 éve

És honnan lehet ezt az R-Type Deltát megcsípni DC-re?

.

Tihanyi Attila
Tihanyi Attila
17 éve

A Blackcats torrentoldalon,egy srác most a fejébe vette hogy az ÖSSZES valamikor megjelent DC játékot összegyűjti,és felrakja,régiótól függetlenül.Az első “válogatásalbumok” már fennt vannak,mit is mondhatnék még erre:sok szerencsét! 🙂

Tyler
Tyler
17 éve

A Senile Team a piros sarokban eppen felkeszul a Rush Rush Rally Racinggel, bar – bocs, tulteng bennem a rosszindulat igy hajnaltajt – ugy fest a dolog, hogy ezt csak az “akkor is mi leszunk az utolsok!”-versenges indukalja. Oke, relative konnyen programozhato a platform, es Senile-ek csinaltak egy igencsak kiglancolt Beats of Rage-et nehany eve (ugy emlekszem, az meg nemhivatalos, freeware kategorias cucc volt), szoval rutinjuk az van, de nem tudom, mennyire eletkepes egy felulnezetes autoverseny manapsag. Nagyon nem kurrens konzol reven megengedhetik maguknak, hogy “when it’s done” allaspontra helyezkedjenek a megjelenesi datum kapcsan. De majd lesz.

http://www.senileteam.com/r4shots.php

Back To Top
8
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x