Mass Effect: Jack Wall leköszön

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam a zenei aláfestés létfontosságú részét képezi a játékok iránti szenvedélyemnek: a produktum elengedhetetlen momentumaként jelenlevő dallamok, etűdök hatványozottan emelik a játék hangulatát, hol meglepődöttséget, drámaiságot, szomorúságot vagy épp kitörő örömet okozva a “más világba” tévedő játékosnak. Épp ezért figyeltem fel arra az apró hírre, miszerint a Mass Effect zseniális zeneszerzője, Jack Wall leköszön, helyét pedig a filmes berkekből szintén népszerű Clint Mansell veszi át. Az ex-ME karmester három játék teljes zenei anyagát rendezve mára idejét érezte a váltásnak, de továbbra is kiváló kapcsolatot ápol majd a Bioware stábjával, így elképzelhető, hogy a jövőben még hallani fogunk róla. Mansell szerzeményeit a Moon, a Requiem for a Dream és sok más sikeres filmből ismerhetjük, így a váltás szempontjából mindenképp a posztra alkalmas mester lép a korábbi helyébe.

Remélem azért a Jack Wall keltette hangzásvilág ha nem is egészben, de részben megmarad – jómagam imádtam a mester atmoszférikus gépies, néhol pedig nagyhangszeres dallamait, amiért nem lehetünk eléggé hálásak – a soundtrack lemezekről nem is beszélve. A pennsylvaniai származású, számos szakmai díjat bezsebelő fiatalember piszkosul ráérzett a Mass Effect mondanivalójára, perfekt zenei körítést kölcsönözve ennek a páratlan vonzalomnak, amely a játékból és a mögöttes univerzumból fakad. Hatalmas respekt neki ezért a kiváló munkáért, sokat tett azért, hogy a Mass Effect 2 minden idők egyik legjobb RPG játékává váljon.

Kíváncsi leszek, Mansell mennyire kapja majd el ezt a fonalat és teremt majd legalább ilyen – ha nem jobb – színvonalú melódiákat. Mindenesetre az ME témához csak finoman nyúljon hozzá, a játékra jellemző nagy dallam-etűdöket ha átszellemülve is, de azért hagyja meg… 🙂

0 0 Szavazat / Vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x
()
x