… és veled mi történt 2020-ban ?


Ne tévesszen meg senkit az utolsó, 2019 februári RETROID-féle Metroid Timeline frissítés a Retroidon. A blog nem volt tetszhalott, csupán másfelé fókuszált a figyelmem – ha bővül a család, ez bizony áldozatokkal is jár a megannyi öröm mellett. De aggodalomra semmi ok: a projektek egy része ugyan felfüggesztésre került, év végére sikerült két terjedelmesebb anyagot is tető alá hozni. Az első a Commodore 64 teljesítménye, a második pedig a nagytestvér Amiga megjelenései és fejlesztés alatt levő játékai a 2020-as esztendőben.

Persze emellett azért nagyon sok olyan apróságon dolgoztam a szinte zéróra csökkent szabadidőmben, ami a korábbiaktól eltérően nem igazán játékba illő terület, leszámítva egyet: több, mint tíz éves huzavonát követően mégiscsak megszülte a csapatunk a Gamer365 új dizájnját, amely decemberben el is startolt. Ez egy hatalmas teljesítmény, ha esetleg még nem láttad, vagy nem olvasod Magyarország legrégebbi, legaktívabb és legstílusosabb online videójáték magazinját, akkor kattints egy nagyot! (Igen, javarészt ex-576 Kbyte/Konzolos, PC Gurus, és freelancer írógárdánkat már-már családi és közeli baráti kötelék fűzi össze, de ezért jó ehhez a videójáték közösséghez tartozni).

Visszatérve a teendőkhöz: főként IoT/Smart home projektjeim voltak (erről külön blogot lehetne írni, mit lehet művelni a Home Assistant környezettel, azaz a hass.io-val), sokat dolgoztam a kert projekten, a nemrégiben épült családi házunkon, és afféle családapás feladatokon, amelyek igazán időrablóak. Játékra csak minimálisan maradt idő, 2020-as home office-ba űzött év nem igazán erről a hobbiról szólt. Mindazonáltal a best of kurrens gen játékokba érintőlegesen sikerült belekóstolni, de most már azt is látom, hogy a retro jellegű dolgokat egy időre muszáj lesz parkolópályára tenni. Túlságosan kevés a szabadidő és rövid az élet ahhoz, hogy a múltba tekintsen az ember, mikor még a jelenére sincs ideje. Az utolsó futó projekteket (DIY Amiga tápegységek, ill. C64-es multicart -> utóbbi gyerekkori álmom) még januárban befejezésre kerülnek, aztán… hosszabb ideig csak hírolvasó állapotba billenek. 🙂 Mindenesetre: kellemes olvasgatást mindenkinek és videójátékban gazdag sikeres esztendőt !

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x