Amiga 500: egy kis plusz

thumbnail

2017-et írunk. Az elmúlt év nagyon sok jó dologgal szolgált a videojátékos létet illetően, ám a retro témájú projektek azóta sem álltak meg teljesen. Egyik utolsó munkámnak az Amiga 500-asom teljes felújítását és XXI. századivá tételét tűztem ki célul, ami – részben tavaly teljesült – részben most fejeződik be: született egy újabb bejegyzés, amely kifejezetten az A500-as bővítésére, fejlesztésére és tuningolásáról szól, így remélem te is örömöd leled benne, sőt: kedvet kapsz ahhoz, hogy egy ilyen kultikus remekművet, mint a Commodore idén harminc éves Amigáját úgy kezelésbe veszed, ahogy én. Érdemes ezeket az értékeket megmenteni, nem csak az utókor számára, de a saját emlékeink miatt is.

A bejegyzés az Amiga 500: Egy kis plusz [2017], míg előzménye az Amiga 500 Projekt [2016] címmel érhető el.

Cerberus. Humanity first.

8
Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
1 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
StingerStingerZolex Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Zolex
Vendég
Zolex

Külső szakértő segítséggel (max.kudos to Dezz!) sikerült megoldanom az Amiga CD32 gépem alaplapjának felújítását: kondik és RCA aljzatok cseréje, a régi kondikból kifolyt trutyi által felmart PCB vezetékek helyreállítása, lézerfej utánállítás:


Zolex
Vendég
Zolex
Stinger
Vendég

Nagyon szép munka, gratulálok 🙂 Rám itt vár még három db Commodore monitor recap, de hogy kivel és hogyan fogom megcsináltatni, gőzöm sincs. Némelyiknek ugrál a képe, de nem biztos, hogy nekiállnék egyedül – már az is kisebb gondot okoz, hogy összegyűjtsem, pontosan milyen kondik kellenek hozzájuk (1x C= 1802, 1xC= 1701 és 1x C= 1084S-D). Lehet, hogy ki kellene szerelnem belőlük a panelt és elküldeni valakinek, hogy cserélje ki őket.

Stinger
Vendég

Dezz-nél van az én Amiga 500-as alaplapom is újrakondizás miatt. Az utóbbi időben elkezdett Guru Meditation errorokat dobálni néha, gondolom valahol a kiszáradt, elöregedett kondenzátorok körül van a probléma.

Zolex
Vendég
Zolex

Hát ugye a legújabb modellek is eléggé benne vannak már a korban, az 1200-as is most ünnepelte a 25. szülinapját. Aki manapság vesz egy szemre szép állapotú gépet (ami most már nagyon nem olcsó mulatság), jó eséllyel rövid időn belül generáloztathatja az alaplapot.

Stinger
Vendég

Hát… az enyémet mondjuk nem kellett éppen. Most készült egy irományom az A1200-es felújításáról. LINK

Zolex
Vendég
Zolex

Ami késik, az nem siet. 😉

Back To Top