Amiga 500: egy kis plusz

thumbnail

2017-et írunk. Az elmúlt év nagyon sok jó dologgal szolgált a videojátékos létet illetően, ám a retro témájú projektek azóta sem álltak meg teljesen. Egyik utolsó munkámnak az Amiga 500-asom teljes felújítását és XXI. századivá tételét tűztem ki célul, ami – részben tavaly teljesült – részben most fejeződik be: született egy újabb bejegyzés, amely kifejezetten az A500-as bővítésére, fejlesztésére és tuningolásáról szól, így remélem te is örömöd leled benne, sőt: kedvet kapsz ahhoz, hogy egy ilyen kultikus remekművet, mint a Commodore idén harminc éves Amigáját úgy kezelésbe veszed, ahogy én. Érdemes ezeket az értékeket megmenteni, nem csak az utókor számára, de a saját emlékeink miatt is.

A bejegyzés az Amiga 500: Egy kis plusz [2017], míg előzménye az Amiga 500 Projekt [2016] címmel érhető el.

0 0 vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Subscribe
Visszajelzés
guest
8 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zolex
Zolex
3 éve

Külső szakértő segítséggel (max.kudos to Dezz!) sikerült megoldanom az Amiga CD32 gépem alaplapjának felújítását: kondik és RCA aljzatok cseréje, a régi kondikból kifolyt trutyi által felmart PCB vezetékek helyreállítása, lézerfej utánállítás:


Zolex
Zolex
3 éve
Reply to  Zolex
Stinger
3 éve
Reply to  Zolex

Nagyon szép munka, gratulálok 🙂 Rám itt vár még három db Commodore monitor recap, de hogy kivel és hogyan fogom megcsináltatni, gőzöm sincs. Némelyiknek ugrál a képe, de nem biztos, hogy nekiállnék egyedül – már az is kisebb gondot okoz, hogy összegyűjtsem, pontosan milyen kondik kellenek hozzájuk (1x C= 1802, 1xC= 1701 és 1x C= 1084S-D). Lehet, hogy ki kellene szerelnem belőlük a panelt és elküldeni valakinek, hogy cserélje ki őket.

Stinger
2 éve
Reply to  Zolex

Dezz-nél van az én Amiga 500-as alaplapom is újrakondizás miatt. Az utóbbi időben elkezdett Guru Meditation errorokat dobálni néha, gondolom valahol a kiszáradt, elöregedett kondenzátorok körül van a probléma.

Zolex
Zolex
2 éve
Reply to  Stinger

Hát ugye a legújabb modellek is eléggé benne vannak már a korban, az 1200-as is most ünnepelte a 25. szülinapját. Aki manapság vesz egy szemre szép állapotú gépet (ami most már nagyon nem olcsó mulatság), jó eséllyel rövid időn belül generáloztathatja az alaplapot.

Stinger
2 éve
Reply to  Zolex

Hát… az enyémet mondjuk nem kellett éppen. Most készült egy irományom az A1200-es felújításáról. LINK

Zolex
Zolex
2 éve
Reply to  Stinger

Ami késik, az nem siet. 😉

Back To Top
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x