Amiga 500: egy kis plusz

2017-et írunk. Az elmúlt év nagyon sok jó dologgal szolgált a videojátékos létet illetően, ám a retro témájú projektek azóta sem álltak meg teljesen. Egyik utolsó munkámnak az Amiga 500-asom teljes felújítását és XXI. századivá tételét tűztem ki célul, ami – részben tavaly teljesült – részben most fejeződik be: született egy újabb bejegyzés, amely kifejezetten az A500-as bővítésére, fejlesztésére és tuningolásáról szól, így remélem te is örömöd leled benne, sőt: kedvet kapsz ahhoz, hogy egy ilyen kultikus remekművet, mint a Commodore idén harminc éves Amigáját úgy kezelésbe veszed, ahogy én. Érdemes ezeket az értékeket megmenteni, nem csak az utókor számára, de a saját emlékeink miatt is.

A bejegyzés az Amiga 500: Egy kis plusz [2017], míg előzménye az Amiga 500 Projekt [2016] címmel érhető el.

Szólj hozzá!

8 hozzászólás : "Amiga 500: egy kis plusz"

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
  Subscribe  
legújabb legrégebbi
Visszajelzés
Zolex
Vendég

Külső szakértő segítséggel (max.kudos to Dezz!) sikerült megoldanom az Amiga CD32 gépem alaplapjának felújítását: kondik és RCA aljzatok cseréje, a régi kondikból kifolyt trutyi által felmart PCB vezetékek helyreállítása, lézerfej utánállítás:


Zolex
Vendég

Hát ugye a legújabb modellek is eléggé benne vannak már a korban, az 1200-as is most ünnepelte a 25. szülinapját. Aki manapság vesz egy szemre szép állapotú gépet (ami most már nagyon nem olcsó mulatság), jó eséllyel rövid időn belül generáloztathatja az alaplapot.

Zolex
Vendég

Ami késik, az nem siet. 😉