Molyneux: “A PS3 még mindig definitív játékokra vár”

Peter Molyneux, a videojáték történelem egyik meghatározó alakja, többek közt a Dungeon Keeper, a Populous, és a Fable atyja véleményét fejezte ki a PS3 jelenlegi helyzetével kapcsolatosan. A Lionhead fejének számító francia játékmester szerint mindig egy, maximum két játékprogram határozza meg a platform népszerűségét. Szerinte ez volt a helyzet a Playstation 2 és a Wii esetében, és nincs másképp a Playstation 3 megítélése alkalmával sem.

“Úgy gondolom, hogy a Playstation 3 még mindig híján van azoknak a játékoknak, amelyek egyértelműen prezentálják a rendszer sikerességét – ez ráadásul nem csak a játékosok, hanem a hardvergyártók érdeke is egyben. A Nintendo brilliáns módon intézte el a Wii köztudatba való bevezetését azzal, hogy olyan játékokat dobott piacra, mint a Wii Sports és a Wii Play. Talán a Fable 2 is meghatározó címmé válik az Xbox 360 számára. Ha engem kérdezel, nem tudok objektív képet festeni a játékunkról, hiszen sajátunkként elfogultak vagyunk vele kapcsolatban.”

Mit is tehetnénk még ehhez hozzá… Molyneux úr szavait nyersen értelmezve az MGS4 és a GT5 Prologue nem volt elegendő ahhoz, hogy meghatározza és stabilan tartsa a Playstation 3 népszerűségét. Rajongóknak szóló játékok, ráadásul az egyik nagy valószínűséggel multiplatform cím, így semmiképp se tekinthetőek ÚJ tömegeket megmozgató termékeknek.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x