StarCraft: The Manga [TokyoPop]

Odavagyok a science fiction teremtette világokért – különösen akkor, ha olyan grandiózus univerzumba kalauzolnak el, mint amilyen a StarCraft, a Mass Effect, az Alien vagy épp a Star Wars világa. Ezért figyeltem fel a Siliconera-n arra a bejegyzésre, amely a nagyszerű fantasy és sci-fi regényíróként ismert Richard A. Knaak legújabb munkásságáról rántja le a leplet. A New York Times szolgálatában álló szerző nálam már jónéhány művel bizonyított, hiszen többek közt az ő tollából származik a Warcraft: The Sunwell trilógia is. A New Yorkban megrendezésre került Comic’s Con 2008 kapcsán értesültem róla, hogy a Blizzard Entertainment és a minőségi Manga kiadványairól ismert japán TokyoPop egy három évre szóló szerződést írt alá azzal a szándékkal, hogy a Warcraft és StarCraft univerzumokba ágyazott történetekkel örvendeztesse meg a képregények szerelmeseit.

A Richard A. Knaak, Naohiro Washio (Japán rajzművész), Simon Furman (Transformers képregények történetírója), Paul Benjamin (Star Trek manga), és további neves művészek alkotta keménymag augusztusi és szeptemberi megjelenéssel bíró történetének egyike, a StarCraft: Frontline antológia már révbe ért – a 192 oldalnyi akciódús jelenetet számláló kiadványban a StarCraft 2-ben bemutatkozó Terran Thor és két partnere körül bonyolódik a cselekmény, amint a csatatéren az emberi kolóniát lerohanó Zerg hadak ellen veszik fel a küzdelmet. Mialatt a Vikinget vezető pilóta a túlélők életéért küzd, és a közeli bányászkolóniát Zerg lerohanás fenyegeti, nem marad más megoldás: a Konföderáció ígéretes pszi-katona programjának mindössze hat éves tagjára hárul a feladat, hogy kiutat találjon a kíméletlen mészárlás útvesztőjéből.

[A StarCraft: Frontline első fejezetének Flash-be ágyazott változata már elolvasható a kiadó honlapján – ha kedveled a StarCraft univerzumban játszódó történeteket, semmiképp se hagyd ki.]

A Knaak-féle Frontline mellett természetesen több, különálló történetre fókuszáló kiadvány is megjelenik majd, így a StarCraft Ghost idősíkjába ágyazott 2006-os StarCraft Ghost: Nova című sci-fi regény is mangásított folytatást kap. A StarCraft: Ghost Academy címre keresztelt történet szerzői munkálatait változatlanul az eredeti sztori kiagyalója, a szintén ismert Keith R.A. DeCandido végzi, aki nem kevés időt fordított az időközben felfüggesztett konzolos StarCraft: Ghost előzményeinek megteremtésébe. A rendelkezésre álló információk szerint a cselekmény ott folytatódik, ahol 2006-ban, az utolsó fejezet végén abbamaradt: a sztori November Annabelle Terra (Nova), a Ghost programba keveredett hat éves kislány első igazi bevetését kíséri végig, annak minden buktatójával, és tanulságával együtt. A fejezeteket olvasva lehetőségünk lesz megismerkedni a teljes Ghost programmal is, a kezdeti lépsektől kezdve az emlékek kitörlésén át a különböző kiképzésekig, így mindenképpen izgalmas olvasmánynak nézünk majd elébe. A kiadvány felett a Frontlinehoz hasonlóan a TokyoPop bábáskodik, a tervezett megjelenés valamikor 2009 nyarán lesz esedékes.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x