Konzoltörténeti fejtörő, retro kedvelőknek

Szeretsz játszani? Naná, hiszen akkor nem hozott volna a kíváncsiság erre az oldalra sem! Ha kedveled, és ismered a játékkonzolok világát, netán nagy retro kedvelő vagy, akkor biztosan örömmel fogadod az alábbi, konzoltörténelmi fejtörőt is, amelyre a minap bukkantam rá az egyik kedvenc játékos híroldalam bejegyzései között kutatva, és amelyet szeretnék veletek is megosztani.

Bár aki némiképp ismeri a videojáték konzolok múltját, alapos előnnyel indulhat a többiekkel szemben, de mindenkinek érdemes belekezdenie, ugyanis egész sokat lehet tanulni belőle, és a közönségstatisztika eredményei is érdekesek, mi több: meglepőek! Íme, a link: KATT!

A feladat annyiból áll, hogy a rendelkezésre álló 12 perc alatt annyi játékkonzolt kell megnevezned, amennyit csak tudsz, mégpedig a konzoltörténelem kezdetétől (1972), a mai napig tartó időszak amerikai terméséből. A felhozatal bőséges, hiszen ha az egyéb kiegészítőket és későbbi újrakiadásokat nem számoljuk, akkor 68, azaz hatvannyolc különböző gyártmány látott odaát napvilágot.

A szabályok:

  • A konzolok nevét a rubrikába kell írni
  • A helyesírásra figyelni kell, de a helytelen megnevezést kijavítja a program
  • Az eszedbe jutott masinák nem kell, hogy sorrendben kövessék egymást
  • A felsorolás nem tartalmazza a speciális kiadásokat, expanziókat, vagy a piaci klónokat
  • Csak videójátékok szerepelnek az adatbázisban
  • Személyi- és mikroszámítógépek (pl. Commodore) nem képezik részét a játéknak

Nekem elsőre negyvenet sikerült összegyűjteni, ami nem rossz teljesítmény, bár a végeredményt tekintve volt néhány olyan is, amely csak egyszerűen nem jutott eszembe. Kíváncsi vagyok a ti eredményeitekre is, úgyhogy jó játékot! [A keresgetésnek és a füllentésnek nincs értelme – csak magatokat csapjátok be vele…]

Cerberus. Humanity first.

5
Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StingerTylerStinger Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Stinger
Vendég
Stinger

A felmérést szvsz kicsit csalóka – sok olyan van, amiről még én sem hallottam, viszont olyanokat nem ismert fel, mint a Wonderswan – a Neo-Geo viszont tényleg csak a tizenkettedik percben jutott eszembe – ekkor viszont már az összes hozzá kapcsolható variánsával együtt. Van ez így, éjjel 1-kor már nem fog úgy az ember agya…
🙂

Tyler
Vendég
Tyler

Hoppa, most olvasom csak:
Stinger, NEKED nem jutott eszedbe a Neo-Geo?!
Sic transit gloria mundi…

Tyler
Vendég
Tyler

En is kereken 40 talalatot gyujtottem be.

Kicsit morogtam, mert a Master System II-re nem gondoltam ugy, mint kulonallo hardverre, az Atari 2600-as es 5200-as megvolt, de a 7800-as nem ugrott be.

Az FM Towns Marty-t es a Bandai Pippint nem ismerte a program, a GamePark handheldekbol egyedul a GP2X-et fogadta el (furcsallom kicsit, mert az ugye masodik generacio), a NeoGeo Pocket Color es a Bandai Wonderswan pedig szinten kimaradtak a szorasbol. Kar, pedig handheldekkel szereztem a legtobb pontot… 🙂

Anonim
Vendég
Anonim

30-at tudtam hirtelen összeszedni, de persze aztán ment a homlokcsapkodás rendesen. Olyan alap dolgok nem jutottak az eszembe, mint a NeoGeo vagy a Virtual Boy. Pedig forrt közben az agyam rendesen.

Back To Top