GP2X előrendelés

Érdekes, hogy a nálunk kevésbé ismert, nagyrészt csak távol-keleti fejlesztéseket futtató emulátor központú handheld masina, a Gamepark32 üzleti sikertelensége (igazából csak a kisebb piaci szegmenst megcélzó bevételei miatt lehetne sikertelennek nevezni) következtében mégis folytatást él meg. A GP2x névre keresztelt konzol Linux orientált, két ARM processzorral, 2×64 MB belső RAM-mal, TV kimenettel, multimédiás képességekkel és 3,5″-es háttérmegvilágítású kijelzővel rendelkezik amihez masszív multimédia támogadás, ingyenes szoftverfejlesztő csomag (SDK) is társul majd.

Van egy olyan érzésem, hogy ezt a csodabogarat megint csak a koreai, japán és kínai fejlesztők és produktumok tartják majd életben. Tipikus példája egy, kifejezetten a távol-keleti piacra szánt hordozható és multifunkciós erős konzolnak, ami sajnos megint hidegen fogja hagyni a nyugati játékos társadalmat. Pediglen az előző Gamepark is rengeteg konzol és árkád emulátort kapott, de a saját programpalettája igencsak szegényes mennyiséget mondhatott magáénak. A hirdetett, “alig 200 USD” ezért a konzolért nyugaton sok pénz, hiszen az ember ennyi pénzért már majd’ Nintendo DS-t kap magának.

A magyar konzolscene tagjai azonban mégis érdeklődéssel tekintenek a masina iránt – ha másmiatt nem is, de az újdonságok és a kínálat színesítése miatt mindenképp.

Akit bővebben érdekel a dolog, a Gamepark hivatalos GP2x oldalán akár már elő is rendelhet egyet az új handheldből. Média és technikai specifikációk a hivatalos GP2x oldalon találhatóak.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x