Arcade mindenek “alatt”

thumbnail

Ki ne szeretne egy, a valóságtól elzárt kis szegletet, amely minden problémától mentes mivoltában igazi menedék, és kapu a múlt szép emlékeihez ? Ez a nagybetűs Dolgozószobának álcázott retro játszótér, a múzeum, a személyes emlékkönyved, a titkos átjáród a gyermekkorodhoz, a saját erődítményed, a vén tinédzserek búvóhelye… bőszen lehet sorolni a jobbnál-jobb jelzőket, egy azonban biztos: mindig jön valami, ami felülírja ezeket a nagyszabású terveket. Az esetemben már évek óta futó projekt egy MAME kabinet (abból is egy NeonMAME), de eddig idő, és legfőképp hely hiányában még csak a tervek várnak megvalósításra a gépemen – igaz, ezek gyakorlatilag a famunkálatoktól a burkolattervig, az elektronika és a hardverkonfigurációkig 100%-osak. Azonban ahogy a mondás is tartja. a jó munkához idő kell, és ezen esetben sok egyéb tényező is közrejátszik abban, hogy a születendő csöppség tényleg fizikai testet is öltsön.

Arcane Arcade - kávéasztal retro kabinetnek álcázva
Arcane Arcade – kávéasztal retro kabinetnek álcázva

Hacsak nem döntök úgy, hogy az egészet átinvesztálom egy ilyen igazi Retro-hatást árasztó, ultimate árkád gyűjteményt rejtő kávézóasztallá. A brit Surface Tension meglátta az ötletben a tutit, és némi variálhatósággal keverve elkezdte gyártani ezeket az “embedded HTPC-kkel” szerelt dizájnos bútorzatokat (is), amelyek egy modern és retro sílus irányzatokat elegyítő kávézóasztalnak álcázva rejtenek konkrét MAME emulátorokat, és árkád játékgyűjteményeket. Talán ecsetelni sem kell, mekkora meglepetést okozhat egy ilyen hardcore cucc a kedélyes baráti összejövetel alkalmával, ahol a beszélgetés végül egy kis Pac-Man partival, vagy némi lövöldözéssel végződik. Helytakarékos, ötletes, és nagyszerű megoldás, némi negatívummal fűszerezve – ez pedig az ár. Az alap modell 2000 jó magyar font (plusz szállítás, legalább még +200), ami durva becsléssel is kb. 700E HUF – leleményes magyar gondolkodással, minőségi anyagok felhasználásával, és egy kis informatikai/elektronikai képzettséggel maximum 150.000 Ft-ból kihozható a mutatvány tokkal-vonóval – (asztalosmunka, nyersanyag, karcálló színezett üveglap, 26-28″-es LCD tv, arcade stick+gomb elektronika, kábelezés, és a hardver, ami akár egy mini-ITX alapú, full-integrált barebone is lehet), így mindenképp elgondolkodtató az ötlet.

Cerberus. Humanity first.

8
Szólj hozzá!

Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StingerMagicTdon_peterStinger Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Stinger
Vendég

Jaja, már vagy 10 éve 🙂 De azért köszönöm a sok hasznos infót – a kabinetépítésem a NeonMAME-re épül, jelenleg ott tartok, hogy van egy kiszuperált kabineten, amit professzionalisan ujitok fel (ez azért beletelik egy kis időbe) – hogy aztán végül valami igazán klassz kis cucc váljék belőle…

don_peter
Vendég

Majd a készülő projektről megoszthatnál képeket értem ez alatt, hogy fázisonként, hogy követhető legyen az alakulása.

Érdeklődnék tovább, hogy lenne e kedved illetve véleményed szerint volna e érdeklődés egy Neo Geo konzolosításáról szóló CMVS cikknek?
Mert, ha látsz rá némi esélyt hogy másokat is érdekelhet akkor javasolnék egy blogbejegyzést mivel eléggé jól forog a téma a világban.
Egy youtube link mely bemutatja a most elkészült CMVS-emet: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4KmG2Jx_dgA
Elég sokan készítenek CMVS-t és lehetne róla írni. Én pl. szívesen olvasnék egy ilyet.
Ha érdekel pár infóval én is be tudnék segíteni.

don_peter
Vendég

Szép ez a kis asztal, de szerintem játékra nem nagyon való.
Az ember háta belegörcsölne, ha sokat ülne előtte és valljuk be engem pl. elrugdalni sem lehet egy arcade gép elől, ha jól belemélyedek 😀

Back To Top