Plasztikai sebészet: nyugat vs. kelet

A nyugati és keleti játékipar sajátosságait kutatva érdekes témára bukkantam: a Mirror’s Edge egyik karakterét árbrázoló látványterv jól példázza, hogy a világ egyes pontjain élő játékos (fejlesztő-) közösségek mennyire eltérő ízlésvilággal rendelkeznek, ha ázsiai idolokról van szó. Az alant található dekoratív nőszemély például nem más, mint Faith, a hamarosan megvásárolható Mirror’s Edge női főszereplője – dekoratív külsőjét kétségkívül sejtelmes és távol-keleti jázmin illat lengi körül… vagy mégsem?

(Faith sportosan és elszántan…)

A játékot fejlesztő, mellesleg svéd illetőségű D.I.C.E. elképzelései úgy tűnik, nem igazán felelnek meg a Japán ízlés stílusjegyeinek, amit bizony Torokun, a deviantart egyik japán grafikus művésze is alátámaszt: Az általa készített, apróbb módosításokat tartalmazó Faith portréval rámutat arra, hogy a nyugati fejekben realizálódó ázsiai nőideál sokszor nem fedi a valóságot, mi több: a keleties szemek számára egyenesen idegenkedő hatást kelt.

(Faith dögös ázsiai kivitelben…)

A különbség elképesztő és gyönyörködtető is egyben: a hosszú és tépett tincsek, a festett hajzuhatag, a tágabbra nyílt, mégis mandulás szemek, és a feszesebb, formás keblek sokkal vonzóbb és bájosabb teremtést varázsoltak a hősnőből. Vajon a D.I.C.E elsőre is eltalálta? Neked melyik a bejövősebb? (Szavazásra bocsátva: egy voks a dögös ázsiai teremtésnek…)

0 0 vote
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Kommentelési szabályzat:

Kulturált formában bárki bármelyik cikkhez hozzászólhat (regisztráció nélkül és az email cím megadásával), de a háromnál több linket tartalmazó kommentek csak admin jóváhagyás után jelennek meg. Vendég felhasználók számára kötelező a captcha, a social media fiókkal belépőknek csak az első alkalommal szükséges az azonosítás.

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Strato
Strato
11 éve

Pont a főszerepőlő karakterét veszi el Torokun. Az első képen Faith van. A második képre csak azt tudom mondani, hogy egy újabb keleties(kedő) cicababa. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a nagyobb mellek pont nem illenek egy edzett tetőkön ugráló nőhöz, de hát Lara óta tudjuk, hogy ez nem feltétlenül számít… Egy szó, mint száz, Faith végre egy valóban keleties, valóban atlétaszerű fizikummal megáldott főhősnő. Egy karakter, akit talán enm véletlenül állított a DICE a tömegbabákkal szembe. Szerintem hibát vét, aki ezen változtatni akar.

Truner
11 éve

A voksomat a második képre teszem.
Eszméletlen jól néz ki.
🙂

Back To Top
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x