Retro, II. felvonás

Néha elég bosszantó ez a Firefox, hiába tartom a legjobb böngészőnek (btw, a gameTourMiX is a Mozilla Firefox-ot részesíti előnyben). Elkezdtem egy Retro témájú postot írni, de véletlenül elszállt, és vele együtt repült az irományom is. Nem szeretem az ilyet. Na mindegy, megpróbálom mégegyszer, habár ez a változat korántsem lesz olyan izgi, mint amit eredetileg bepötyögtem. Szóval: Nem tudom mi történt velem, de nagyon úrrá lett rajtam a Retro mánia – már ami a videojátékok és nagy c64-es klasszikusokat érinti.
Délután ennek örömére megnéztem a 80′-as években készített (tehát nem azt amit most forgatnak, merthogy ilyen is lesz!) egész estés Transformers rajzfilmet (természetesen eredeti nyelven egyenesen 1986-ból VHS Rip-ben, angolul) majd beizzítottam a Winampom és a SiD pluginom (SiD = a C64 sikerklasszis hangchipje, ami annak idején csodás négycsatornás dallamokat varázsolt elő magából), a több mint 14.000-ezres SiD gyűjteményemről nem is beszélve.

Rövid időn belül felcsendült a Maniacs of Noise csapat Last Ninja 3-ban előadott főcímdala (fergeteges!), és a Manfred Trenz, Chris Hüelsback, Ramiro Vaca trió által elkövetett Turrican (bővebb infókért lásd: Wikipedia) betétszerzemények is… Retro posztereket akarok a falaimraaaa !!

Akit esetleg komolyabban érdekel a video- és számítógépes játékok zenei kiadványainak mp3-ban rögzített, ingyenesen letölthető remix bibliotékája, annak melegen ajánlom a OverClocked Remix portált, ahol dúskálhat az efféle finomságokban.

A legnagyobb SiD gyűjtemény egyben is letölthető a High Voltage SiD Collection központi oldaláról, felettébb érdemleges a lemazsolázásra. Segédletként megadom a Winamphoz szükséges SiD Emulator plugin, a SidAmp oldalát is, de vállalkozó szelleműek a HVSC SiD Tools szekciójában levő változatokkal is próbálkozhatnak (majdnem minden platformra elérhető pluginról van szó, legyen az Mac, vagy Linux).

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x