StarCraft: A pengék királynője – végítélet

StarCraft: Queen of the Blades

Túlvagyok a negyedik StarCraft köteten. Aaron Rosenberg, a könyv írója tutira valami dilibogyót szedegetett be a sztori írása közben, mert a fejezetszámok emelkedésével annyira felpörögnek az események, hogy a végkifejletben már csak vigyorog és nagyokat lepődik az ember. Ennek fényében viszont nem kell csodálkozni az eredményen sem: a StarCraft: A Pengék Királynője véleményem szerint az eddigi legjobb, legizgalmasabb és leghangulatosabb StarCraft regény, amit magyar nyelvre lefordítottak. Eddig szám szerint öt jelent meg, és egyedül csak az alap trilógia harmadik kötetét, az Ámokfutást nem volt még szerencsém elolvasni (sajnos önhibámon kívül, ugyanis egész egyszerűen sehol sem kapható, utánnyomás pedig csak jövőre érkezik belőle. Így akinek van szép és megkímélt példánya, nos… arra vevő lennék!!) – azonban Jim Raynor, Sarah Kerrigan és a Zerg-Protoss erők összefonódása a kalandjaik végére roppant izgalmas, és letehetetlen történetté kuszálódik össze.

Mire lehet számítani a jövőre érkező, elsöprő erejű StarCraft II kapcsán? Hááát, ha a könyvet vesszük alapul (márpedig a legtöbb kötet, így az új trilógia, a NOVA és a Pengék Királynője is masszív Blizzard felügyelet alatt készült, így a feltételezés akár helytálló is lehet), akkor a Zerg invázió megtorpanására, esetlegesen a Legfelsőbb Tudat pusztulására. [Spoiler!] Bár a sztori kezdetén Jim még szerelmes volt Kerriganba, és a Terrán Domínium önkényes császárának, Arcturus Mengsek gaz tette ellenére a csajsziban is maradt még emberi gondolat, a történet végére mindez természetesen semmibe foszlik. Ami azonban még fontosabb és újabb értelmet kap, az… nem más, minthogy az emberiséget végre számba veszik, mi több: az első faj, a nemes és nagyszerű Protossok BARÁTKÉNT és SZÖVETSÉGESKÉNT kezelik majd a Legfelsőbb Tudat elleni harcban. [Ultra Spoiler!] Zeratulnak és Tassadarnak köszönhetően (haha, a Sötét Templomosok és a Khala szerint élő Egzekútor barátokká, testvérré fonódását azértsem lövöm le) Raynor és maroknyi megmaradt bajtársa szövetségessé, baráttá lépnek elő az idő múlásával, így ennek a kapcsolatnak biztosan lesz vmilyen hatása a minden idők egyik legjobb RTS játékának valós folytatásában… Csak jönne már a következő kötet – ha így folytatódik, angol nyelven állok neki olvasni őket!
Egyszóval: a fordítás perfekt, a sztori zsír, a könyv zseniális. KÖTELEZŐ minden sci-fi, pláne StarCraft rajongónak.

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

2 Comments
Legújabb / Newest
Legrégebbi / Oldest Legtöbb szavazat / Most Voted
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Reaper van Dante
Reaper van Dante
16 éve

Teljes mértékben egyet kell hogy értsek veled…5 kötetet olvastam a Starcraft univerzumból és azt kell hogy mondjam a kötetek igencsak hűek a starcraft univerzumhoz…talán csak a “TEremtők Árnyai” nem, de annak az összképén még a magyar (el)fordítás is ront…
Mindezek ellenére A NOVA, a Pengék királynője és az Ámokfutás a három legjobb az összes közül…

Rika-chan
Rika-chan
16 éve

Remélem a StarCraft 2 nek is lesz magyaritása.. mármint a játéknak.. Nagyon jó játék, többször is végigvittem. Bár a könyvet ne olvastam..

Back To Top
2
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x