Kis világunk nagy dolgai…

kenta_header.jpg

Mindig is tudtam, hogy a Retro klasszikusok a mai modern játékok kiindulópontjait képezték, de hogy minimális manipulációval is képes legyen valaki teljesen új játékot alkotni, nem gondoltam volna.

Pediglen így van: nemrégiben futottam össze az Asteroids alapjait megmozgató Geometry Wars-al, amely fenomenális játékélménnyel gazdagított unalmas perceimben, amikor valami unaloműzőt kerestem az interneten. (Nem ismered? Rögvest töltsd le, mert ad1: ingyenes, ad2: roppant impresszív és hangulatos!)

Mivel párosban szép az élet (ugye, Vacak ? ;)), ezért tegnap este belebotlottam egy másik szintén hangulatos “homebrew” produktumba is, amolyan Pong mintára – a Plasma Pong-ban ugyanis egy az egyben ugyanaz a feladat, mint anno a régi pittyegő variánsban: a pattogó labdát kell az ütővel visszaküldeni úgy, hogy lehetőleg az ellenfél már ne legyen képes azt elkapni. Ennek a verziónak azonban az a hatalmas újítása (a díszes, OpenGL-es látvány- és fényorgiáról nem is beszélve), hogy az általad irányított platformmal vákuum gerjesztése mellett magadhoz tudod húzni a labdát, majd egy aprócska robbantással tudod visszaküldeni a játéktérre. Fenomenális ötlet, amihez még multiplayer funkció is társul! Nosza kapd le, de mielőtt nekiveselkednél, ellenőrizd a VGA kártyádat, tudja-e az OpenGL gyorsítási direktívát. (tipp: GeForce és Radeon tulajdonosoknak nincs miért aggódnia – max. a sebességen)

plasmapong.JPGgeometry_wars.jpg

[Kapcsolódó letöltés: Plasma Pong és Geometry Wars]

0 0 Szavazat / Votes
Article Rating
Cerberus. Humanity first.
Feliratkozás / Subscribe
Visszajelzés / Feedback
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése / View all comments
Back To Top
0
Van véleményed ? Szólj hozzá !x